Picanteria vizitei d-nei Angela MERKEL in Cluj – Romania


Sunt putin deranjat de urmatorul aspect: Cunosc de mai multe luni planul invitarii cancelarului Germaniei Angela Merkel de catre UBB si a acceptarii in feed-back, a calendarului vizitei de catre dansa, datorita unor contacte si proiecte personale (Asociatia Cafeneaua Politica) comune cu rectoratul UBB. Stiam inca de atunci ca „momeala” si justificarea unei vizite neprotocolare de inalt nivel trebuia musai axata pe decernarea unui titlu academic de anvergura din partea uneia dintre cele mai prodigioase institutii de invatamant  romanesc. Motivatia vizitei, din punctul UBB Cluj de vedere este o pura actiune de „partizanat PR”, de recunoastere, orgoliu si mandrie intelectuala de buna factura, iar de cealalta parte, un semnal „mai clar” ca nu suntem abandonati ca si tara-regiune in ghearele crizei, dar si ca nu suntem chiar de capul nostru in aceasta casa comuna (UE), „cineva” clamand de forma si fond pozitia de „imparat”…

Deranjul vine insa dintr-un amanunt al programului de vizita. La acea data, proiectul invitarii d-nei Merkel a fost unul pur regional-UBB, doar ulterior si „pe shest” staff-ul acesteia, probabil din ratiuni politicianiste (ca da, exista politicianism si-n odaile mai scrobite ale Europei) a schimbat modificarea, preferand sa nu dea decat cu jumatate de norma un semnal de individuatie si remarcare pozitiva a Romaniei, fatalmente de fapt asociind-o din nou cu prozaicul si ilogicul concept de tara, Bulgaria, legumicultorii murati de la sud de Dunare aflandu-se just like that in treaba, cu cica o Universitate prestigioasa la Ruse, care parca in oglinda cu UBB va decerna in regim de urgenta … doctorii honoris cauza cantidatei teutone. Cu alte cuvinte se vede treaba ca Germania tine neaparat sa ne tina in continuare in trena Europei, fortat printr-un tandemul zglobiu si nelimitat ca termen orar cu bulgaroii si poate si pentru motivul ca Bulgaria este actualmente un protectorat economic stabilizat, de sorginte manageriala germana … iar sangele (de pe camasa) apa nu se face.

Pana la urma probabil ca trebuie sa privim pozititivist ce predica (si nu ce bea) „poapa”, adica partea plina a paharului, si sa cuantificam strategic „schimbarea la fatza” din partea neo-prusacilor, a adevaratului zbir politic, economic, civic si militar al Europei, ..Germania. Nu-i de colo sa se plimbe un astfel de brand pe trotuarele unui „no name” Cluj (in acceptiunea vesticilor) si a unei Romanii intr-un vesnicizat curs de multilaterala debandada.

„unul dintre egali”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Picanteria vizitei d-nei Angela MERKEL in Cluj și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Picanteria vizitei d-nei Angela MERKEL in Cluj – Romania

 1. brrrrr zice:

  „domnul BOC” nu e nici macar profesor UBB ii placea ui sa i se spuna asa :p

  Apreciază

 2. drsstn zice:

  Doamna Merkel s-a intalnit mai intai de toate cu premierul Emil Boc care a condus-o catre presedintele Traian Basescu la Cotroceni. In jurul pranzului, Angela Merkel se afla la Cluj unde primea titlul de „Doctor Honoris Causa” din partea Universitatii Babes-Bolyai, pentru contributia la unificarea europeana si pentru rolul sau in innoirea cooperarilor internationale.
  Ce este de retinut ? La conferinta de presa comuna cu premierul Emil Boc, cancelarul Germaniei a precizat ca problema integrarii romilor nu are niciun rol in ceea ce priveste criteriile Schengen.
  Germania se asigura ca acordarea vizelor Schengen la frontiera estica nu se face prin acte de coruptie.
  Domnul Emil Boc a vorbit sinistru despre nevoia unui parteneriat strategic intre Romania si Germania in conditiile in care cancelarul German are cunostinta de scrisoarea exelentei sale ambasadorul Germaniei la bucuresti dl Andreas von Mettenheim care anunta retragererea investitorilor de afaceri germani.
  Doamna Cancelar Merkel la sustinut pe dl BOC asigurandu-l ca relatiile romano-germane pe plan economic si politic au potential de amplificare in perioada urmatoare, inclusiv datorita contributiei minoritatii germane din Romania. Doamna Cancelar Merkel s-a dovedit o mare doamna diplomata cu domnul aghiotant BOC de la UBB nespunandu-i ca nu este insotita de oamenii de afaceri germani, care oricum fug de rup pamantul din romania.

  Un coleg roman

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s