Uelcam tu da revolushan!


Finalizarea protestelor de fond economic ce va sa inceapa, obligatoriu trebuie sa fie, fara a folosi cuvinte prea mari, o revolutie, dar una adevarata, una ce inca nu am experimentat-o si ce sa termine ce s-a inceput cu stangul in 89. O schimbare esentiala si profunda de sistem este garantul instaurarii egalitatii de sanse, a statului autentic de drept, a meritocratiei, iar orice altceva nu va fi decat o frectie la piciorul de lemn, o prelungire a starii de agonie fizica si morala a poporului roman.

Aproximam bine cu ceva luni in urma chiar si-n blog (..se vede treaba azi), post facturarile taxelor pe fumarit si post curbele de sacrificiu salariale, ca brusc odata cu frigul, constiinta nationala va iesi din legendata picoteala de dolce far niente (pe care gresit s-a si bazat regimul actualei clase politice, admitand ca suplimentarea portiei de circ public va inlocui painea, de pe mesele a aproximativ 20 milioane de amarasteni). Ei bine totusi „eppur si muove” si mamaliga sta sa explodeze; totul este si se negociaza (se intinde coarda adica) dar doar pana la capitolul foale, cand ghioraitul de viscere flamande va da la oparte pojghita neaosa de pseudocivilitate (ce ne-o asumam fortati de imprejurari), ducand la nasterea unor eroisme si vitejii mai ceva decat cele de pe vremea gladiatorilor sclavi, asociate trupelor lui Spartacus.

Un om care lua „ieri” 2000 ron, iar „azi” doar 800 de ron, astfel ramanand cu obligatiile sociale (rate, datorii, obligatii zilnice, etc) in aer, va pune fara doar si poate mana pe satar sau pe AKM, fara sa_si faca prea multe procese de constiinta (continui sa cred ca daca Ceausescu dadea in toamna lui 89 drumul la mancare la liber in magazine, astazi traiam inca bine mersi in comunism, impreuna cu „dictatorul cel crud”, iar „agenturilii tokesiste” bateau in continuare mingea pe maidanul din afara terenului de joc). Mai departe totul sta in dibacia celor ce vor reusi sa coalizeze si sa organizeze aceste forte intr-o manifestare „armata” ordonata, urmatorul target fiind asumarea unui sumum de teluri autentice, corecte si morale. Pe de alta parte orice scanteie cat de mica poate naste un incendiu invers proportional de mare, ori la noi trebuie inlocuit un sistem, un regim construit in fals, pornit pe fundamentul unor minciuni si folosind ca material de constructie chirpiciul si glodul imoralitatii, deci se cere un mare consum de logistica, resursa umana, finantare, etc…

Statul si societatea ideala pot exista nu numai aievea, in capul memoriei filozofale imemoriale, ci si „Aici si Acum” (folosesc oportunist sloganul de lupta antiroman al maghiarilor din Martie 90 la Tg.Mures gen „It es Most”). Cu o buna manageriere a conflictului sunt sanse sa scapam de una dintre cele mai negre si nedrepte etape din istoria acestor plaiuri. Aceasta pelagra nu se va da dusa cu buna, decat dupa „sugestionare” prin … incendiere. Iar din informatiile care mai ajung si la mine, falii mari din randul organele de represiune ale statului pseudo-capitalist roman, ar tinde la o adica sa pactizeze cu „dusmanul” (vezi poporul..), daca evident,..vor primi „garantii de securitate”. Toata lumea este nemultumita de cruda realitate. Ceva esential musai trebuie sa se intample pentru curmarea raului originar, ca „altfel nu-i modru”

„unul dintre egali”

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Uelcom tu da revolushan! și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Uelcam tu da revolushan!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s