Ehehei … greu la deal cu boii mici


„Just for the records” translatez mai jos provocarea si dialogul public avute cu un domn (Valentin COJOCARU) pe tema „necesitatii conlucrarii stangii si dreptei politice, in cauza interesului (national) comun”:
 
 
…………………………
 
…Macar sa nu desconsideram adincimea problemei. Sa alocam energia corespunzatoarecautarii unei iesiri pentru o criza mult mai grava decit un moment de slabiciune colectiva. Sa evadam din plasa pseudo-solutiilor si a diversiunilor ideologice. Faptul ca un stat functioneaza corect sau este uzurpat de un organism parazit care fagociteaza societatea nu e tratabil prin prisma „stinga/dreapta” (oricesens s-ar da acestor notiuni tocite) ci pe verticala sus-jos (cei ce profita de uzurparea statului si cei ce sint exploatati astfel)… (Urmarea o gasiti aici)
 
 
 
………………………..
      
Stimate domn si onoranta „asistenta”,
  
Ar fi multe de replicat, dar ma voi opri acum doar pe aspectul viabilitatii democratiei, chiar si a celeia importate de Romania pe post de panaceu evolutionist. Ei bine, poate dintr-o pozitie subiectiva de vedere va spun ca „democratia” ce o experimentam national-international este o simpla forma fara fond. In spatele acestui concept se ascund cele mai marsave si rafinate domnii ale bunului plac (a beneficiarilor intimi ale procesului economic-politic), manierele de manifestare si promovare ale acestui sistem fiind asimilabil celor mai grosiere „teocratii”si totalitarisme (putem dezvolta aceasta directie de analiza separat). Ori va invit sa traduceti dvs. din punct de vedere a eficientei practice,”votul universal” si „suveranitatea nationala” (ramuri ale democratie)… Ce control are masa populationala asupra proprie sale entitati, ca sa nu pomenim de influentarea ale societatii „ambientale” via votul universal? Sau ce mai reprezinta suveranitatea nationala intr-o era a globalizarii corporatiste? Va spun eu „un nimic”.
  
In rest „egoismul” la care faceti dvs. referinta este doar unul din simptomele si efectele hibridarii nefaste intre asa zisa democratie, ca forma de organizare politica, cu liberalismul, ca si forma „coerenta” de manifestare a economicului. Dar asa nu a „mai” ramas nimic sfant in societatea umana. Totul a ajuns un trade-comert, chiar si constiintele ajungand en-gros pe galantare.
 
Cauza? Sistemul, cu a sa inrobitoare „noua” ordine mondiala. Solutia? O noua ordine mondiala. Calea? O masa critica de intelectualitate progresista aliata cu ceva oligarhi plini de remuscari (daca nu stiati, nobilimea si burghezii scapatati au fost fermentul revolutiei franceze si nu clasele „exploatate”) ce sa puna la punct planul unui nou concept de societate… ceva mai FAIR PLAY decat actualul..
 
„unul dintre egali”
PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Ehehei ... greu la deal cu boii mici și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s