the (crooked) logic for an avalanche of austerity


Like dominoes is falling the benefits of the welfare state in Europe and talk here about normality, equity, equality of opportunities, decency, common sense and not talking about discretionary favors. Greece, Romania, Spain, France, Britain and gradually entire continent fall into tail-spin and die. And why is that? What are the factors and indicators that have caused this deadly rush against its own citizens? Well the goal is one, under the guise of „necessity” to raising economic competitiveness, compared with the other poles of world „growth” like China, USA, India, etc.. it was considered useful to sacrifice European humanitarian identity, see social protection (welfare state).

In fact net beneficiaries of the economic plus-value are the so-called oligarchy more orless occult, that leads everything politically and administratively, and wich put bad thoughts to the common people „unjustified” good living, believing that they are not sufficiently anymore „motivated” in the direction of maximizing the performed work, per revenue unit. And just like that at sujective mode is considered henceforth that the age of workers retirement should be increased more (to catch and to benefit from pensions less peoples, and remain that funds to the „mercy and discretion of economical sharks”), income must be scaled down drastically (to throw people in existential insecurity and uncertainty, factors that lead to a more than blind obedience opposite to the „masters of neo – slaves”), collateral benefits like holidays, health insurance, or participations in profits through „Bearer” corporate shares, should be removed (to add additional stress, but also to reduce the horizon of citizens only at own workplace, arguments „what justifies their physical existence” in relation to patriciate.

Now would be a lot to say reported to this things, but certainly situation can not remain so. Such extremely obtuse and selfish one initiatives increasingly will produce excitement and negative motivation for the masses. Ideas and thoughts such as „world economy engine cyclic must be reset and restart” (by artificial lowering of living standards, done only to create manipulated mirages, that a better life certainly will happen in an hypothetical „future” but in fact it produce a real „(post) industrialization” slavery) is a risky and dangerous game for the promoters. It is very risky because we „the new potential slaves”, now we have an cristal clear overview about injustices from history, about the inequitable „world order”, a critical interpretation of what was good, but especially of what it was very bad during capitalism period. In addition we have gained self worth consciousness, we learned about uniqueness of life (whatever religion „works”, as phalanx of the oppressors, to manipulate us by placing the horizons of expectation and the „self rescue” sometime after death, in this way the all society benefits being transferred to exploiters „without fight” …).

As such, in this times are real chances to emerge rivers blood on the scene, wich actually looks like an epic-ideational conflict between Oppressors and Oppressed,.. between Evil and Good,… between the Devil and God, if you wish …

„equals one”
PLATON

………………………………………….

Logica stramba a unei avalanse de austeritati

Precum piesele de domino, cad beneficiile statului social din Europa si vorbim aici de normalitate, echitate, egalitatea de sanse, decenta, de bunul simt si nu de favoruri discretionare. Grecia, Romania, Spania, Franta, Marea Britanie si incetul cu incetul intregul continent cad in vrie si sucomba. Si de ce asta? Care sunt factorii si indicatorii ce au determinat acest iures ucigator impotriva propriilor cetateni? Ei bine scopul este unul singur; sub masca „necesitatii” cresterii gradului de competitivitate economica in raport cu alti poli mondiali de „crestere” gen China, USA, India, etc., s-a considerat util sa se sacrifice identitatea umanitara europeana, vezi protectia sociala (statul social).

De fapt beneficiarii neti a plus-valorii economice, asa zisa oligarhie mai mult sau mai putin oculta ce iata, conduce totul sub raport politic si administrativ, a pus gand rau traiului bun „nejustificat” al oamenilor simpli, considerand ca acestia nu sunt suficient de „bine motivati” in directia maximizarii muncii prestate, raportate la unitatea de remuneratie.Si uite asa la modul ad-hoc se considera ca de azi inainte ca varsta de pensionare trebuie marita cat mai mult (pentru a prinde si a beneficia cat mai putini de pensie si a ramane fondurile la cheremul rechinilor), veniturile trebuiesc micsorate drastic (pentru a arunca oamenii in nesiguranta si incertitudine existentiala, factori ce duc la o mai mare supunere oarba vis a vis de stapinii de sclavi), beneficiile colaterale de genul vacantelor, asigurarile medicale, ori participatiilor la profit prin actiuni corporatiste „la purtator” trebuiesc eliminate (pentru a suplimenta stresul, dar si pentru a reduce orizontul cetateanului exclusiv la cel al locului de munca, „ce-i si justifica existenta fizica” in raport cu patriciatul.

Acum ar fi multe de comentat raportat la tupeul celor ce fac acest lucruri, dar cu siguranta situatia nu poate ramane asa. Astfel de initiative extrem obtuze si egoiste vor produce o tot mai mare efervescenta militanta in mase, iar motivatii de genul „motorul economiei mondiale trebuie resetat si repornit ciclic” (adica se produc artificial scaderi fortate de niveluri de trai, doar pentru a crea indirect, manipulat, mirajul perspectivei unei .. noi cresteri in „viitor” si a determina noi campanii sclavagiste de „(post) industrializare” este un joc riscant. Este riscant prin faptul ca „noi sclavii potentiali” avem acum o imagine de ansamblu a (nedreptatilor) istoriei, o interpretare critica a ce a fost bun dar mai ales a ce a fost foarte rau in era capitalului. In plus avem dobandita constiinta propriei valori, a unicitatii si irepetabilitatii vietii (oricat s-ar chinui religia, ca si falanga a opresorilor, sa ne manipuleze plasand orizonturile de asteptare si „salvarea” noastra, undeva dupa moarte, ca beneficiile prezentului sa fie cedate „fara lupta” exploatatorilor…).

Ca atare de data asta sunt sanse reale sa izvorasca adevarate rauri de sange, scena ajungand de fapt sa arate ca un conflict epic-ideatic, intre opresori si opresati, intre RAU si BINE… intre Diavol si Dumnezeu, daca vreti…

„unul dintre egali”

PLATON

……………………………………..

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în (crooked) logic of an avalanche of austerity și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la the (crooked) logic for an avalanche of austerity

 1. Mircea zice:

  Eu raman in continuare la o nedumerire. Dupa toate acuzele pe care le aduci aici, unele reale, altele mai putin reale, de ce nu incerca sa observam ca totul porneste de jos nu neaparat de sus. Vreau sa imi spui tu cati dintre cunoscutii tai (procentual vorbind) s-au imprumutat la una sau mai multe banci, cu un grad de indatorare de peste 60%. Atentie nu spun ca nu este legal, sau nu era lega, sa faci asta. Spun doar ca ceea ce au facut ei se numeste inconstienta, iar a te plange in acest moment de faptul ca nu mai ai cum sa platesti datoria respectiva, este mai mult decat incorect. Referitor la pensii o sa spun asa: contributia cetateanului pentru o pensie de la stat se termina in maxim 2-3 ani din momentul in care iese la pensie. Nu vreau si nu este corect sa punem problema ce se intampla cu banii celui care nu prinde pensia pentru ca nu este treaba noastra si nici nu trebuie sa ajunga la alta persoana. Banuiesc ca cel care a scris acest articol este o persoana in toata puterea muncii si drept urmare nu are dreptul sa se planga de o pensie pe care si-o poate asigura inca de acum, independent de pensia de la stat, printr-o pensie suplimentara privata. Din pacate ne place sa ne plangem insa sa nu facem nimic. Daca salariul iti scade nu esti obligat sa ramai acolo si nu este cazul sa te consideri sclav daca nu iti convine ci doar sa schimbi locul de munca. O seara buna

  Apreciază

 2. cornel zice:

  Umila mea opinie este legata de apropiata epuizare a resurselor de solutii, ptr. actualul cadru al societati, national/statal, continental (ex. ue) si mondial (vezi: onu, nato, samd). Crizele sunt tot mai puternice si frecvente, solutiile consensuale nu sunt promovate si/sau din cauza ca liderii sunt alesi democratic, afectarea unui segment din populatia tarilor respective neutralizeaza acceptul. Delegarea competentei de reprezentatare/decizie este inoperanta si din aceasta cauza. Dupa cunostiintele mele singura forma de democratie cunoscuta este prin alegeri libere/partide politice/parlamentarism. Din observatiile/implicarile personale, constiintizarea reala si eficienta, al unui procent semnificativ, dintro masa de indivizi cu grad de educatie, varsta, religie, traditie etc. apropiate se face cu mare dificultate, ca regula se recurge la manipulare de teme si grade variate. Nu sunt adeptul conspiratiei, si cu atat mai putin al celei mondiale. Au fost, sunt conjuratii pe cele mai diferite obiective de interes, unele din ele real sau cu potential criminal. Cred ca exzista insa si reuniuni de analiza, forumuri ce abordeaza teme de vital interes, ce probabil sunt organizate si au ca participanti, oameni de mare valuare ce firesc nu doresc in mod firesc sa se fixeze pe ei camerele tv si multi, multi neaveniti sa-si dea cu parerea, tendentis sau nu. Toate cele de bine, cornel.

  Apreciază

 3. Alex Imreh zice:

  Se taie din cheltuieli pt ca toate bugetele sint falimentare.
  Toate statele incepind cu USA sint din ce in ce mai indatorate. Cui!??!
  Catre cine sint din ce in ce mai indatorate bugetele tuturor statelor lumii?

  Apreciază

 4. McGogoo zice:

  ciudat… am si un art in draft exact pe tema asta…
  falsa problema a protectiei socale …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s