Suntem in plop si plopul in aer


Semnale tot mai multe ne pot face sa credem ca oricand se poate reedita o noua etapa violenta de restriste, via un razboi cu implicatii de nivel planetar. O criza economica mondiala ce numai nu-si mai gaseste resursele sa renasca, cu o populatie exasperata de mileniile de privatiuni si omitere cronica de la traitul bine a celor putini din clasa oculta conducatoare, cu depasirea sustenabilitatii existentei biologice (sub raportul aglomerarii cantitative populationale, reducerea resurselor re- si neregenerabile, cu acumularea prin poluare a produsilor de dezasimilatie a societatii), cu un urias derapaj de la normele de conduita etica, morala, civica, cibernetic autoreglabile.

Cum ar veni se intrunesc factorii ce au determinat in trecut, chiar si-n cuantumuri mai mici, mari conflagratii si suferinte mondiale. Ei bine acum , mai mult ca oricand „se cere” din perspectiva lidership-ului major, egoist si „neutru”, o miscare de forta ce sa treaca prin sita totul, pentru a asigura resetarea sistemului si repunerea acestuia intr-o pozitie de nou start. In cest moment suntem mai multi cu un miliard de oameni decat ne-am asigura „de la sine” sustenabilitatea prin macroechilibrele ecosistem-biosistem si ca atare „simtim unii in urina” ca statele majore ale armatelor importante au primit deja in lucru ordinele intocmirii unor scenarii de situatii si de punere in scena, prin care via „ghinioniste” manifestari gen razboaie locale-zonale-regionale-globale, gen boli noi si vechi ce brusc vor deveni netratabile sau foarte virulente, prin politici de „asanare economica” tradusa prin reduceri majore de venituri si de nivel de trai la cei de la baza piramidei, dar si prin alte „ingenioase cai cum ar fi niste bombardamente atomice sub masca unor … ploi cu „asteroizi”, sa determine o foarte eficienta decimare a noastra.

Si cum ar fi deja anumite viziuni-vizionari de genul Noastradamus, Mayasii, Biblia, etc deja ne-au avertizat despre existenta unui anume ceva, asociabil unui sfarsit civilizational intr-un viitor previzibil. Cum spuneau si cei din formatia hard-rock Europe, in piesa The final countdown, poate chiar suntem azi intr-un soi de final countdown, nebanuit si nestiut noi, de marea masa rumegatoare pe doua picioare…

Si ce facem romanii in acest timp? Cum ne pregatim pentru neprevazut? Ce facem in afara sa ne certam si autoneutralizam pe teme si motivatii minore? Prin ce ne calificam la dreptul de a supravietui dupa o potentiala catastrofa comandata, de genul celor definite mai sus? Ori poate anumiti factori decizionali nationali deja stiu si au pregatit salvarea a doar catorva sute de funduri pretioasede bogatani, restul orataniilor ce formeaza arbitrar boborul, nemeritand sa fie salvate?!..

Ce facem noi ca tara ca cel putin sa murim demni in caz ca se da drumul cainilor razboiului pentru jucarea aceastei piese de teatru? Cum suntem noi pregatiti pentru o ipotetica noua mare conflagratie? Daca nu avem tehnologie nucleara militara descurajanta (aah, si voia Ceausescu sa ne acorde cest statut..dar noi am zis ca e prost) avem cel putin vreo linie de fortificatii de tip Maginot (Franta WWII) de jur imprejurul granitelor? Avem oare vreun program de inzestrare rapida cu tehnologie militara high-end?

Avem cumva vreo flota de 500-1000 de avioane supersonice de vanatoare si bombardament pentru a oferi overseas cel putin o riposta totala dupa un eventual fatidic atac surpriza cu arme de distrugere in masa, din parti tertze? Avem cumva vreo flota de 1000-2000 de elicoptere militare de atac si transport, ce sa sa ajute la riposta desantului vreunui ipotetic atac cu trupe dupa un atac major atomic-chimic-biologic surpriza? Avem cumva 2000-3000 de care de lupta blindate ce sa asigure mobilitatea, concentrarea tactica pentru contraatac daca suntem vremelnic ocupati?

Avem guri de foc reactive si tunuri high-tech aa ce sa ne ofere o umbrela impenetrabila aero-terestra?  Avem cumva baterii de rachete strategice de atac continental-intercontinental (ca tot ne laudam cu Prunariu, cu Platforma Magurele, si cu nu stiu ce rachete pentru spatiul extraterestru), chiar si conventionale, pentru asigurarea factorului descurajant, sau atac preventiv? Avem cumva vreo flota de submarine de clasa medie-mare ce sa ne asigure umbrela navala si portuara precum si descurajare strategica prin diseminare globala?

Avem cumva vreun program de instruire si dotare high-tech a armatelor de rezervisti ce la o adica vor fi activati in caz de ceva? Avem cumva pus la punct vreun sistem de armamanet high-tech ce sa ne asigure unicitatea si ne inactivarea (unde dreaq ne sunt celebrele lasere de care erau interesati si rusii sovietici si americanii, lasere ce au stat la baza programului amercan „razbiul stelelor”)? Avem vreun sistem informational militar bine pus la punct la capitolul cercetare-diversiune (si numai sa deserveasca sub steaguri straine prin afganistane)?

Avem cumva pus la punct vreun plan de supravietuiresi rpotectie a populatiei in caz de dezastre naturale sau post conflicte militare? Avem cumva updatate la zi rezervele de alimente pentru situatii exceptionale? Avem cumva pus la punct vreun sistem de mici intelegeri interstatale bilaterale „traditionale” cu state din lumea araba, China, America latina, etc, ca la o adica sa nu fim luati la tinta directa, sa fim considerati co-beligeranti dupa (cum am patit-o cu Germania si Rusia in si dupa WWII), ba chiar sa fim protejati??!!…

…Si multe alte intrebari pertinente de acest gen la care singurul raspuns credibil este ca NU… NU AVEM NICIUNELE DIN TOATE ACESTEA si ca SUNTEM DESCOPERITI LA TOATE CAPITOLELE… aprioric VICTIME SIGURE.

Ce ar fi de facut, daca „eu” as fi azi in locul lui Basescu?!,… Dupa o etapa de trezire a spiritului romanului as trece direct la programe accelerate de dotare?!… Ca altfel …

„unul dintre egali”

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Suntem in plop si plopul in aer și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Suntem in plop si plopul in aer

 1. dementor zice:

  Ader l tot ce este altfel decat mizeria care ne impresoara,la tot ce poate renaste valoarea umana in tara.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Nikos

   Stimate domn,
   Armata este intr-o pofunda stare de jena si injosire datorita cocinei in care i-au proiectat rapciugosii politicieni oligarhi, din categoria gulerelor albe. Mai apoi restul celor ce servesc patria sub grad militar vor intelege destul de repede sloganul „armata e cu noi” si se vor conforma „la ordin, ca de voie buna”… Nu in ultimul rand serviciile de informatii, paza si securitate sunt tot militari (se aplica paternul de mai sus)…, dar in plus sunt cu un IQ superior, si vor intelege ca intr-o societate globala „civila” vor trebui sa sutina „civili” profesionisti si dedicati cauzei nationale SI DELOC celei personale.. Cu alte cuvinte se vor orienta cand vor simti in urina ca merita sa faca acest lucru…iar pe urma veti vedea ca sindromul Targoviste se va repeta cu usurinta, ca roata se invarte, degeaba unii se cred sudati in proiect pentru eternitate. Au mai fost si altii, care cand au fost mai siguri pe pozitia lor, in secunda doi au fost exportati in vesnicile plaiuri ale vanatorii.

   Din marketingul de mare clasa am invatat printre altele ca nu este rentabil sa incerci sa performezi intr-o competitie in care sunt competitori mai vechi decta tine si mai versati capacitiv decat tine si de aceea daca nu vrei ca-n cel mai buna caz sa ajungi locul doi, trebuie sa te extragi din acea competitie (sistem) si sa-ti creezi de la zero o alta competitie (sistem) in care TU sa faci regula jocului si-n care nu ai cum sa nu fii „cel putin” locul intai… Primii capitalisti sunt tot primii prin descendenta lor de azi, si la fel ar fi fost si in pseudocomunism daca il lasau „unii” sa supravietuiasca in afara de eprubete… E nevoie asadar de ceva esential nou: o societate multilateral dezvoltata in bine, o societate egalitara in bine (si nu in rau). Seva renasterii nationale de acolo o vom extrage si nu din infectul individualism capitalistoid…

   Apreciază

 2. dementor zice:

  Stimabili domni..,mai baietzi..noi vrem ,ei vor…,dar boborul ce zice..el ce naiba vrea ,ca dupa cate vad ..,in afara de pomeni,barfaraie..,lauda ma gura sa te laud ,si aremaram areparam ,coada la tigai punem altceva nu stim.In fond istoria te arunca in eternitate ,dar te si pot sterge, nu e nevoie de arme neparat.Avem ce meritam ,alegem ce ne taie stomacul si analizam ce gresim zilnic…Asa ne simtim noi pregatiti asta i tehnica secreta a romanilor….,stam in fund si poienim la iocan.

  Apreciază

 3. Dr. Darius Stan zice:

  Cu toate aprecierile mele pentru dumneavoastra si pentru ceilalti colegi Toate acestea pentru faptul ca am invatat impreuna ca tacerea intr-un astfel de timp inseamna tradare. De aceea vocea noastra trebuie sa fie auzita in numele celor lalti semeni ce nu au pierdut credinta in OMENIE.

  Cu armata va transmit o vechitura de TOP 10 al armatelor lumii.  Despre noi putem spune ca suntem doar terenul de golf pentru baieti jucatori si nu dansatori cum este al nostru presedinte.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Dr.Stan

   Stimate domn,
   Avem doar doua variante de lucru, mari si late:
   1.Tragem jaluzele, inchidem lumina…si ne vedem de treaba (ne vedem de gozerit, cum zice ardeleanu’)
   sau
   2.Dam jos toata lepra si depravarea si apoi repunem intregul sistem national intr-o logica constructiva. Si unul dintre primele targeturi este castigarea respectului reciproc national, in paralel cu impunerea respectului international in favoarea Romaniei (lumea stie doar de frica si nu de povesti cu pesti, cu nu stiu ce mincinoase drepturi universale ale omului), iar asta se va face printr-o intarire substantiala a rubricaturii noastre militare (in primul rand achizitii, apoi importul de licente pentru fabricare in interior, apoi impulsionarea cercetarii, apoi dotarea ce sa ne ofere un anume avans tehnologic, apoi export, apoi prestari in sistem lohn contr cost pentru cei interesati de servicii de jandarmerie mondiala, apoi dinamizarea societatii dezvoltand invatamantul si educatia pe model cazon, ca o chezasie a nevoii de disciplina fenotipica, ce in anii sa o imprimam si-n gena boborului asta nenorocit si falit.

   In alta ordine de idei, m-am facut ca nu inteleg ce-i aia cand daunazi un musafir pe acest blog m-a invitat public sa ader la Partidul National … eu fiind social-democrat… Si m-am tot gandit dupa aceea ca in istoria mondiala recenta a existat si un partid national socialist (NSDAP) ce a facut dintr-un stat, puterea mondiala numarul unu pentru o scurta perioada de timp. La o adica nu o fi dracul chiar asa de negru si decat iluzii desarte,minciuni si curvasarie cat cuprinde, mai bine de zece ori o dictatura pentru dezvoltare accelerata. Va asigur. Numai asa vom avea dreptul cel putin sa visam sa ajungem si noi odata primii (sau cel putin printre primii..), ca altfel vom fi tot timpul in ghena de gunoi a umanitatii. Si nu vom fi nici macar gunoieri..Vom fi.. daca nu suntem deja,.. niste simple si declasate gunoaie…

   Apreciază

 4. dementor zice:

  Razboilu comventional sa volatilizat…,tehnica a depsait nivelul de cunoastere,urrraaaaa,la atac viteji mei provoaca rasete hilare.Nu suntem si nici nu vom fi pregatiti pentru nimic,cataratul si coboratul pe corzi in rafale de mitraliera , carate date caramizolor in flacari de baieti mascati….,un ,tanc ,un avion,si un submarin defect ne pot ajuta sa realizam cat suntem de cretini …

  Apreciază

 5. Silviu cel necajit zice:

  Sorin, ne putem lupta cu tăria noastră milenară, neaoşă, care poate învinge orice armată invadatoare, nu-i aşa? restul – cu ce arme, tactici, strategii – este la secret, adică avem nişte arme speciale, de care nici cei mai tari din lumea asta n-au habar. Dar, din păcate, ne jucăm cu ele în tărâna gliei – noi cu noi, pt. noi, cu noi înşine etc. Impenetrabili şi imbatabili, asta suntem! Hihihihihi! bună analiză, ca-ntotdeauna. Cu respect,

  Apreciază

 6. Dr. Darius Stan zice:

  Miercuri marina militara sud coreeana a tras din nou focuri de avertizare pentru a alunga o barca de pescuit nord-coreeana de pe linia de demarcatie maritima. Incidentul este al doilea din ultimile sase zile, in care s-au semnalat schimburi de focuri intre cele doua state. Astazi in apropierea portului Constanta s-a tras impotriva unei nave turcesti.
  Ituitia dumneavoastra nu imi spune ceva nou, desi se lipeste/calibreaza dupa criza din 1886 sau 1929 acum si in …..2008. Deci constatam ca avem vederi comune.
  Oricum mai este ceva timp. Dupa criza din 1886 razboiul 1 mondial incepea in 1916. Apoi, dupa criza din 1929-30 razboiul 2 mondial avea sa inceapa intr-o continuare 1939. Acum perioada de „incubatie” poate va dura si mai putin.
  Ati marcat foarte bine lumea vie se pregateste, iar despre mortii numai de bine.

  Dr. Darius Stan

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Dr.Stan

   Stimate domnule dr.,
   Din pacate nu mai e timp (si vorbesc la modul cel mai serios) pentru sesiuni de discutii in care sa reflectam …ca am avut sau nu dreptate. Timpul e asa de inaintat incat putem muri cu „dreptatea” aia in mana. Pe de alta parte nu inteleg starea de haos criminal in care suntem antrenati si mentinuti, fara ca cei indrituiti pentru administrare sa puna mana la treaba odata si odata. Eu chiar imi puneam de mai multe ori problema daca au existat acei oameni de stat (figuri legendate si legendare de-a dreptul mitologice) care au creat si upgradat conceptul de Romania, sau totul nu e decat o simpla miciuna si manipulare, menite sa ne mangaie orgoliul „ranit” de promiscuitatile vietii, cum ca suntem si noi demni de incadrare in categoria oameni (desi ne comportam ca si natie ca si sub-oameni).
   Stimate domn, daca nu pot sau nu stiu ce sa faca, sa lase pe altii mai bine pregatiti. Cert este ca actuala clasa politica si oligarhia aferenta nu sunt capabili si motivati sa ne scoata din aceasta capcana a timpului si indolentei. Trebuie cumva sa-i maturam de-acolo inspre puscarii (eventual „cu dispensa”, spre scaunele electrice), ca mai apoi sa ne apucam sa reconstruim tara asta atat de suferita.. DE LA ZERO!..

   Apreciază

 7. Elena zice:

  Buna ziua,
  Stimate Domnule Platon, mail-urile Dvs ajung de cca 2 saptamani la mine si de atunci va citesc articolele.
  Primiti, va rog, aprecierile mele, fata de aceste realiste idei ale Dvs.

  Cu stima,
  elena t.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Elena

   Stimata doamna,
   Pana acum am fost „acuzat” de idealism, ceea ce azi dvs. traduceti ca si realism. La modul sincer fac acest efort autodidact (ca este un efort, va asigur) din considerente altruiste, cum ar veni „cineva trebuie sa se ofere sa faca aceste gesturi”. Ce mi-e frica mie este (1) sa nu fiu suficient de abil in a-mi transmite opiniile, publicul putand sa nu inteleaga esenta mesajelor mele, precum si (2) posibilitatea sa devin o tinta umblatoare pentru cei ce-i traduc public…

   Apreciază

 8. Stoica zice:

  Stimate Domn,
  Va asteptam sa aderati la Partidul Nationalist.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Stoica

   Stimate domn,
   Ce este acela Partid Nationalist? Din cate ma stiu sunt un progresist militant atasat profund valorilor universale ale stangii (egalitatea de sanse, echitate in societate, progresul societatii)…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s