IRLANDA dragutzo .. te „ajutam” chiar daca nu vrei!


Destul de dragutza dramoleta europeana de zilele trecute, in care Irlanda si Portugalia au fost propuse la pozitia de magar al clasei, mai exact in urma unor asidue analize (si poate strategii..) aceste tari au fost descoperite cu rezultate slabe la extemporalul disciplinei finante-banci … amenintand in subsidiar aparenta de onorabilitate, coeziune si putere a monedei unice comunitare. Ciudatenia consta in faptul, ca cel putin Irlanda nu se simte autentic vinovata, sau in asa masura de amenintata si amenintatoare pentru economiile UE, pe cat ar lasa sa se inteleaga la o prima citire, comunicatele de presa a decidentilor politici. Undeva, ceva scartie si este cusut cu ata alba. Cum ar veni s-ar dori volens nolens ca pe aceste state sa pice magareata … implementarii unui plan anticriza dedicat lor.

Ciudat este daca ne amintim ca Irlanda era pana acum 5 ani un lider informal a cresterii economice de tip „tigru” (in exemplu vezi tigrii asiatici, si vezi si coiotul neaos de pana in 2008..), acest stat plusand anual exponential mai ales prin productia high-end-tech, si mai sa fie, brusc si dintr-o data cresteri procentuale anuale de PIB de aproape doua cifre, ca la semnal au trecut in tabara adversa, adica cu minus in fatza, generand „cresteri” negative.

Haiul este insa datorat faptului ca Irlanda refuza sa ceara ajutor comunitar, considerandu-se bine pregatita (au finalizat un program ambitios de austeritate) si aprovizionata (cu rezerve valutare), „neintelegand” TOTUSI .. insistenta imperativa de-al accepta… Ei bine ca sa nu o lungim inutil prea mult, esenta „ajutorului” este de fapt esenta profitului pe seama celor desemnati ca si victime de catre exponentii capitalului. De fapt prin acceptarea ajutorului UE si apoi in subsidiar a hoitarului FMI, la pachet ar accepta returnarea acestuia cu varf si indesat prin dobanzi (ca doar nu credeati in notiunea de altruism comunitar, nu?!), plus o apriorica cedare a anumitor tehnologii (companii) prin actiuni catre concerne transnationale venite si acestea sa suport dinspre initiativa privata „relansarea” acestei tari…. Ii ca si pe Animal Planet, cand pica (doar ca Irlanda nu este real in aceasta stare de fapt) animalul, o horda de hiene si vulturi roiesc sa-l „resusciteze”…

Vorbim asadar de ajutorul de tip „cadou otravit”, ce iata ca state cu scaun la cap evita sa-l acceseze cu atata nonsalanta cum a facut-o sub-state de genul Romaniei. De fapt facute in numele statului de clasa politic-oligarhica ticalosita si nu de statul propriuzis, indatorandu-ne pe noi mirenii nevinovati pana pentru la a saptea spitza… Dar acesta este un alt subiect, tratabil intr-un post cu planul de masuri pentru tragerea la raspundere a intregii conduite post 89, dupa ce viitoarea revolutie, autentica de aceasta data, isi va fi indeplinit obiectivele…

„unul dintre egali”

PLATON

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în IRLANDA .. Te "ajutam" fortat! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s