Risc colateral dinspre basarabeni


Rusia din nou joaca tare si fara prea multe scrupule. A vazut ca i s-au facut toate hatarurile pentru a fi acceptata pe usa din dos in clubul occidental euro-atlantic (in umbrela antiracheta a NATO si in UE, prin deschiderea negocierilor preaderare pentru Ucraina, alter-ego-ul sau) dar in bunul sau obicei, orice obligatie contractuala o sidereaza, cautand sa o ocoleasca sau sa o incalce, astfel la final alegandu-se doar cu avantajele… Evident ca si acum cand i s-au pus printre alte conditii, sprijinirea si respectarea integralitatii teritoriale pentru Basarabia (cu Transnistria inclusa la pachet) si Georgia, situatia nu are cum sa le convina slavilor estici. Ca atare s-au pus via serviciile de informatii pe crearea unui master plan, sa se foloseasca de vehicolul reprezentat de viitoarea aderare la UE a Basarabiei, pentru a submina din interior uniunea si anumite state (Romania in particular).

Si ce au facut pentru acest deziderat? Ei bine au creat conditii superavantajoase pe teritoriul federatiei „statelor independente” la adresa fortei de munca pro-emigrante din Basarabia, astfel trebuind pus in balanta costul de mii de euro pentru translocarea muncitorilor in vest, contra a doar zeci de euro pentru una in est. Miza actiunii nu este atat aprovizionare  fortei de munca rusesti cu resurse umane din Basarabia, avand in vedere ca au la dispozitie excedent de oferta dinspre Rusia asiatica si China, cat „aducerea in conditii de laborator” a cat mai multi subiecti din Basarabia, ce mai apoi sa fie selectionati si pregatiti de catre specialisti, ca si agenti acoperiti de informatii si sabotaj la nivelul unui viitor mediu comunitar european, pentru moldoveni. Si nu mai trebuie sa spunem cat iubesc basarabenii pe romani si cat rusii, ca sa ne facem o idee despre rezultat, si cam la ce mizerii am putea fi facuti partasi…

Ca vorba ceea .. „apara-ma doamne de prieteni si frati, ca de dusmani stiu sa ma apar si singur”..

„unul dintre egali”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Risc colateral dinspre basarabeni și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Risc colateral dinspre basarabeni

  1. dementor zice:

    Puterea sovietica nu se poate dispersa ptr ca occidentul o doreste,puterea sovietica este istoria unei natiuni de mujici.Este complicat sa disculpi sau sa acuzi…teritoriile sunt impartite de cei puternici ,diplomatiile istoriei au secatuit dorinta de a fi independent…..,Basarabia…pamant romanesc ,asa este insa reintregirea poate fi solutionata dat fiind criza mondiala politica?…..Daca este sa discutam creeand teme da avem subiecte destule ptr mii de congrese ,consfatuiri si comitzii…Scepticismul meu vine dintr o realitate imediata.ideologiile si au schimbat cursul ,lumea se schimba ,teritorial …sunt de asteptat multe sau putine schimbari.Nu mai visez,mi ar fi multumire sa stiu ca acolo unde stau drepturile mele ca cetatean sunt respectate…,ca mi pot vedea linistit de familie,ca pot fi folositoer celor de langa mine ,ca sunt condus de oameni inteligenti si puternici…Uotpia se cheama ce mi doresc ,iar Basarabia este o poveste.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s