Basarabia si comunismul de opereta


Azi se finalizeaza marea agitatie pentru mai nimic, in spatiul etno-geopolitic a celei de a doua Romanii, Basarabia. De ce agitatie si de ce pentru nimic am sa va las pe dvs. stimati cetitori sa decelati. Am sa ma opresc insa pe aspectul poate nu mai putin important a faptului ca alegerile sunt castigate prin „neprezentare”, daca tinem cont ca partea mai (i-) luminata a resursei umane de acolo a emigrat economic aiurea pe mapamond, la vatra stramoseasca ramanand mai mult narozii, forest gump-ii si frustratii rusofoni, ce-si doresc cu ardoare din nou privilegiile imperiale pierdute odata cu neantizarea URSS-ului. Nu vom exclude mai micile sau marile masinatiuni ale structurilor infomative KGB si GRU de pe non-man-land-ul basarabean, ca din urne, in urma concursului de „joi” sa iasa candidatul stabilit „marti”, in scopul unei mai eficace perpetuare a sferei de influenta est-salbatica in cadrul unui viitor stat pretendent la „clauza natiunii celei mai europenizate”, cum se revendica virtual acest spatiu de”ghiers dulshe, cant sha dor”…

Acum trecand peste motivatiile din mintea si constiintele altfel superficiale ale fratzacilor de la rasarit, umfland cu pompa un soi de PRM local (PCRM-ul practica un atavic si impostor national-comunism), de fapt acest partid al comunistoizilor nu prea are multe in comun cu comunismul. Eu nu pot concepe „cum este lasata” progenitura liderului maxim (Voronin) sa zburde ca cea mai bogata entitate din tara, reusind sa subjuge majoritatea economiei lor nationale, viabila si vitala, in timp ce tatiku-so propovaduieste in pustie nush ce egalitate de sanse. Deci cum ar veni nu prea reusesc sa vad prin fapte indemnul la egalitarism, in mijlocul unei scenografii de cea mai odioasa speta, de rapt avere nationala si capitalizare. Pe de alta parte este dificil de crezut ca intr-o foarte saraca economie, cele cateva sute de milioane euro trimise in tara (lor) prin porumbei voiajori de catre capsunari si varzari, vor reusi sa acopere nevoia de „sa mananca si gura maselor ceva”, cele ramase demobilizate in „republica”…, dar asta este o alta mancare borsh de peste.

Nu in ultimul rand constatam falimentul total si definitiv a institutelor de sondare a opiniei publice, ce una predica in ajun si alta beau a doua zi dupa chermeza… Acu, ca avocati ai diavolilor (a institutele de sondare..) nu putem sa nu remarcam ca poate „dansele” au fost eficiente dpv. tehnic, dar fie ca repondentii au mintit in masa, de au inghetat apele (acum in preambul de Craciun) cu privire la ceea ce au votat, fie ca nu au mintit, si ca votul real a insemnat altceva, dar din background, in surdina (intocmai ca si in cazul nostru, cu noul mandat nemeritat de Basescu, via implicarea serviciilor de informatii in furtisag) KGB-ishtii au transformat biblic apa in vin si aerul in pesti si paini, exclusiv in favoarea PCRM-ului.

„Sa fie primit” atunci!..

„unul dintre egali”

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Basarabia si comunismul de opereta și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s