Related with „living fire” – „focul viu”


La rugamintea unor prieteni din societatea civila transcriu mai jos scrisoarea lor publica (doleanta, propunerea, comunicatul de presa), cu rugamintea sa o promovati mai departe in anturajele onor dvs.:

 

Dragii mei,

Impreuna cu un grup de prieteni, cu care ne-am constituit in  Asociatia Focul Viu,  vom organiza un concert caritabil de colinde autentice din Maramures la Casa de Cultura a Studentilor. http://colindemaramures.wordpress.com

Va invit sa faceti donatii celor care sunt mai in nevoi decat noi si va rog sa ma contactati sa va dau detalii si o data cu donatiile si invitatiile la
concert.

Comunicatul de presa:

„Miercuri 8 decembrie începând cu ora 20 la Casa de Cultură a Studenților,
Asociația ”Focul Viu” aduce obiceiurile tradiționale maramureșene în centrul Clujului prin intermediul unui concert caritabil de colinde. Concertul este organizat cu scopul de a  strângere  fonduri pentru reconstructia Centrului de zi Sf. Maria, al  APAHNP Cluj, care se ocupa din anul  1995, cu multa rabdare si daruire de tinerii cu handicap neuro-psihic.

Evenimentul reunește cele mai frumoase aspecte ale tradițiilor maramureșene: portul lor specific, meșterii populari care-si vor prezenta realizările impreuna cu muzica traditionala inegalabila, care-i insoteste pe maramureseni in toate momentele importante ale vietii lor. Un concert cu o cauză nobilă, gândit astfel încât cei care beneficiază de sprijinul Centrului pentru persoane cu dizabilități intelectuale să își poată construi  un nou imobil pentru desfășurarea activității, deoarece cladirea in care activeaza acum, situata pe str. Milton Lehrer 18( P-ta Cipariu), trebuie retrocedata .
Colinde, hori, jocuri și obiceiuri maramureșene, toate acestea vor fi elementele centrale pentru evenimentul din 8 decembrie. Dintre artiștii care vor fi prezenți pe scena Casei de Cultură a Studenților menționăm:
* Petreușii : Stefan  și Andrei Petreuș (tata si fiu), originari din satul Glod
* Ioan Pop și Grupul Iza, din Hoteni
* Ion de la Cruce cu ceata de colindători  din Poienile Izei
* Colindatorii din  Vadu Izei
* Ansamblul Asociației Maramureșenilor din Cluj si Maria Lese
* Tinerii asistati de la Centrul de zi Sf. Maria
Vom avea in holul Casei de Cultura o expozitie cu vanzare atat cu obiecte
traditionale din Maramures cat si cu obiecte manufacturate de acesti tineri care vor beneficia de donatiile voastre.

Evenimentul este organizat de Asociația Română “Focul Viu” împreună cu Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Asociația Maramureșenilor din Cluj-Napoca, cu participarea Asociației Pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuropsihici Cluj (Centrul de zi “ Sf. Maria”.

Va asteptam sa va alaturati noua sa aducem o raza de lumina tinerilor si
copiilor, atat cu cest eveniment cat si cu cele ce vor urma (suntem bucurosi sa va avem colegi si prieteni in asociatie!).

Va multumesc, 

Maco
0722-302.536

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Related with "living fire" - "focul viu" și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s