Povestea alternantei la putere


Destul de naiv trebuie sa fii sa mai crezi ca ceva se intampla in administrarea politica a societatii doar pe baza „hazardului”, a implicarii corespondentei celebrei „maini nevazute’ din doctrina neo-liberala. Nu. Din pacate totul este doar un fals si o subtire aparenta. Totul nu este decat un circ ieftin in care unii incearca din rasputeri sa creeze aparenta de onorabilitate, de principialism, de selectie prin competitie libera, iar restul au rolul spectatorilor de pe Coliseum. Dar ce sa-i faci cand chiar laitmotivul termenului de libertate, de piata libera, de drepuri colective si individuale este unul pur formal, pe fond efectul si manifestarea acestei „neconstrangeri” fiind chiar o foarte ierahica subordonare, o supercentralizare, o manipulare si mistificare?!..

Si dupa cum ziceam, probabil ca mai sunt inca multi naivi, de genul celor care, manipulati fiind, asigura proiectii de putere, ori impunerea vointei minoritatii (elitei politico-economice) in dauna majoritatii dominate (cetateanul simplu de la baza piramidei societatii). Si nu a fost nevoie sa apara fenomenul WikiLeaks, sau a unor sau altor „profeti in pustie” (adica entitati robinhoodiene ce spun lucruri „trasnite” si adevarate, dar datorita fracturii capacitatii de intelegere si acceptare din partea end-user-ilor, aceste mesaje raman fara finalitate faptica, boboarele rumegand in continuare tampe, pe dupa iesle) pentru a se decoperta fatza ascunsa a icebergului, a mizeriei de sub presh daca doriti. In ultimul timp prin acumularea de informatii prin observatii, corelatii, analize, tot mai mult anumite personaje rationale reusesc sa patrunda virtual „in spatele usilor inchise” si sa inteleaga autentic fenomenologia ce sta in spatele aparent complexului, incomprehensibilului si impenetrabilului proces de conducere a maselor.

Trecand analiza pe exemplul concret al Romaniei, deja am ajuns in situatia sa vedem ca stravezii toate constructiile de putere, logicile si motivatiile acestora, dar mai ales deja am ajuns in stare sa decelam gradul de infamie si mizerie morala a celor ce subordoneaza interesul macro, unuia micro, egoist-individualist.

Am fost frapat de o declaratie, poate involuntara, a unei proaspete parlamentare PDL. facuta in momentul cand PDL si Basescu accedau pentru prima data la putere, detronand PSD-ul, si anume „ciocul mic, ca acum e randul nostru .. pentru urmatorii douazeci de ani..”.Si nici macar nu mai este relevant numele respectivei ciocanitori buclucase politicoioase, aceasta intre timp metamorfozandu-se din aproape in aproape, intr-un „vector de putere cu aparenta de decenta”. Important este ca apoi mi-au parvenit noiane de informatii din diferite categorii si locatii, ce la acel moment impreunate nu dadeau o logica comuna, un anume fir rosu calauzitor, pentru vreo logica de strategie si tactica administrativa politica. Dar in timp, prin noi aditii de fapte si informatii, deja putem trece totul prin sfera analiticului, articuland niste concluzii ce sunt departe de a fii incurajatoare ori optimiste la adresa marilor mase de oameni …

Trecand direct spre concluziile preliminare, Statele Unite a introdus in ecuatia globalizarii maniera de lucru a  bunului plac. Cum ar veni totul este facut la modul discretionar, dupa principiul legii junglei, care zice ca cel mai puternic isi autoaloca halca cea mai mare din lesh, ca numai el, liderul, intotdeauna are dreptate, ca el are drept de viata si moarte pentru restul anturajului, inferior capacitiv in „lantul trofic”. Iar aceste maniere simpliste si grobiene de lucru in plina epoca informationala, au tras dupa ele efecte colaterale in toate parghiile si departamentele de organizare a societatii umane. Pe fond un adevarat dictat, din spatele aparentelor de decenta si asazisa diplomatie, centrul mondial de putere US a decretat ca in politica mondiala, incetul cu incetul, pentru respectarea aparentei de democratie trebuie sa ramana doua mari si late curente politice, o asa zisa stanga si o asa zisa dreapta (vezi corespondenta yankee democrati – republicani), restul menajeriei de genul extremelor, centristilor, verzilor,..partidele piratilor daca vreti, contribuind suplimentar doar la formalism si aparentele de joc democratic.

Continuand aceasta „deductie” logica ,se vede treaba ca US a impus inclusiv Romanie un patern (si) politic de urmat. Si uite asa step by step ne indreptam spre o scena-sceneta cu o stanga si o dreapta politica. Necesitatea impusei stangi (in rationalitatea datului general dictat) este argumentul pentru care PSD-ul actual isi permite arogante si superioritati in raport cu potentiali parteneri de bloc de genul PNL, infatuari si meschinarii fatza de membrii sai si publicul tertz, de fapt stiindu-se cu sacii in carutza si ca oricum ar intoarce-o (vezi orice greseli tactice ar face), tot in picioare ca si pisica cu guzganul rozaliu in bot, aterizand… Desi ca o paranteza, nu exista certitudinea ca publicul tertz accepta ca si fiind autentic de stanga acest partid, sau ca nu cumva la un moment dat sa se schimbe modificarea raportului de forte si ursite, si „de nicaieri” sa apara un alt partid, unul cu adevarat de stanga ce sa lase a posteriori PSD-ul fara boii de la tricicleta..

Dar nici pe partea doctrinara dreapta nu este mai multa liniste si pace. In niciun caz PDL-ul nu se poate autointitula fermentul coservatorismului si crestinismului (adevaratele valente ale dreptei, liberalismul fiind asociat de lumea stintifico-filozofica, progresismului social-economic .. de stanga…), acest partid fiind un candid traseit de pe centura politicii, migrand in curentul popular euroapean, taman din grupul socialistilor… Cum ar veni PDL-ul ocupa doar vremelnic acest locus, impunandu-se ca pentru un ipotetic viitor mediu sa fie inlocuit pe post de vreun alt nou partid (suplimentar fata de cel nou asteptat pentru partea doctrinara a stangii), creat si administrat dupa principii foarte solide ale doctrinelor dreptei. Din pacate PNL-ului i s-a rezervat in schema doar rolul „testicolelor (participa la actul sexual doar din „complezenta”, neavand efect faptic copulativ)”, nefiind creditat cu viitor de succes de catre decidentii ocultei globale…

Ei bine si acum ajung la adevaratul subiect, pentru care am fost nevoit sa fac aceasta introducere in tablou, in scopul unei mai pedagogic facile aprehensiuni. Si anume in urma analizei mele „cei 20 de ani fatidici” alocati prin ordin direct, dreptei romanesti, de fapt nu sunt chiar 20… Iar aici vorbind din nou de discretionarismul el liderului planetar maximo, acesta se poate sa fi decretat ca datorita situatiei globale „din teren”, pentru acest areal se impune ca musai o foarte rapid-majora alternanta de culori politice, ca o cale de distragere a atentiei publicului de pe adevaratele cauze si costuri ale crizei economice de sistem, dand oamenilor subiecte de tip microbist, ce sa-i anime in directii straine actului de administrare directa a tarii. Ca argumente aduc printre multe altele (1) coincidenta episodului Wikileaks (ce eu il banuiesc o actiune vruta de tip high inteligence, promovata de factotumul global CIA), apoi (2) surprinzatoarea iesire recenta in public, distonanta si aparent ilogica a lui Mircea Geoana(reclamand onoare personala si partidista nereperata), acest politician fiind cu conexiuni foarte slide in mijlocul centrului de putere aminitit, apoi (3) critica continua si accentuata a oamenilor presedintelui Basescu, impotriva .. propriului partid.., (4) interviul lui George Maior (SRI) in care printre dinti si idei spunea recent rasufland teatral usurat, ca Romania „a fost foarte aproape de marginea prapastiei si numai istoria ne va releva fidel acest dat”, (5) aparenta blazare a liderilor PDL, ce totusi isi intensifica tunurile economice date tarii per metru patrat, ca si cum s-ar asteapta pentru o lunga perioada de „seceta”, (6) viermuiala UDMR (curva politicii, permanent de serviciu), ce ameninta din orice tot mai frecvent cu ruperea coalitiei de guvernare, apoi (7) o viermuiala si vanzoleala suspecta prin partidele arcului guvernamental, traseistii deja amusinand translatia in curtea viitorilor vechili nationali .. „desemnati” (impusi), (8) anumite grupuri de interese locale-regionale de prin partidele opozitiei, brusc se reactiveaza, desi erau in silentio stampa, aparand si dandu-si cu parerea in si peste tot, anuntandu-si implicit implicarea, si ca „vin sa salveze tara de la dezastrul actual, ei si numai ei avand cheia si tehnologia eficientei actului politic” ..  si asta o fac evident doar ca sa marcheze sociologic si sa se proiecteze din nou in constiinta publica colectiva din perspectiva viitoarei apropiate mari rocade politice dictate, unde musai trebuie sa fie parte.

Concluzionand, din punctul meu poate ingust de vedere, ocultii transnationali externi au ordonat ocultilor nationali interni (ancorati in sfera serviciilor de informatii, adevaratii conducatori, „basestii” fiind doar simple marionete de plush) sa pregateasca si sa administreze o schimbare de majora dar formala la nivelul arcului de putere in Romania, inlocuind  drepta politica cu stanga … in final rezultand o aceeasi Marie, chiar daca cu alta blana si palarie.

p.s. In rest, ca si cireasa de pe tort am sa va spun ca in ciuda aparentei si teatralismului actorilor implicati, si situatia din Basarabia este strict sub controlul US, via mana informativa „moarta”,.. vezi Romania…

PLATON

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Povestea alternantei la putere. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s