Occidentul european prins cu ocaua mica


Ne-am dumirit cat se poate de repede ca „parteneriatul” intracomunitar EU nu numai ca nu este o „casa de ajutor reciproc”, ca sa nu-i spunem solidaritate institutzionalizata (cum a facut par egzamplu RFG cu RDG-ul cand l-a inglobat in anii 90), dar este in schimb o foarte cinic-odioasa, vrut subtila metoda de sugativare financiara mai ales a mai noilor state membre. Cum si de ce?.. Ei bine odata ca suntem obligati contractual ca dupa anumite criterii sa cotizam (fara rost) anual la bugetul comun european o suma mare, indiferent daca aceasta se balanseaza sau nu cu intrari de resurse dinspre comunitate, si asta pe ratiuni de preaderare (cand a fost cazul) si integrare („post-partum”).

Dar parsivenia europoizilor astia este ca au creat niste mecanisme de evaluare, cu criterii si targeturi foarte greu de atins (chiar si pentru un stat european vechi si „pur sange”, d-apoi pentru aerienii de noi). Asha ca din orice gresheala procedurala, sughitz si partz neaosh interpretate ca nedeontologice si neconforme de catre zbirii EU, ni se taie incontinuu „ratzia” tainului financiar pre-convenit, alegandu-ne in final doar cu praful de pe toba, eventual cu mizeria si rushinea posturii de slujnici si slujnice pe la weceurile conacelor coioshilor astia impotenti IEUROPENI.

Apoi, dupa ce ca am fost si suntem victimele ingineriilor financiare de sorginte west-oida, decidentii ashtia imbatraniti in rele si-au zis ca totushi nu le ajunge exploatarea,  si ca se impune si formal o reducere de buget alocat integrarii valului estic de tzari.. Si asta fara sa uitam ca pentru 99% din afacerile ce le derulam bashibuzucii astia comunitari au pretentzia de comision (de luarea dreptului, in slang mafiot).

Mizerabilii ! (cum spunea un compatriot de-a lor intr-un alt context ..V.Hugo)..

PLATON

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Occidentul european prins cu ocaua mica și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s