Show me the money!


Un fenomen ciudat, ca sa nu-i spunem direct catastrofal intrepatrunde tentacular Romania. Nu mai sunt bani. Si de situatia asta nu nu ne-am putut da seama decat acum cand constatam pe pielea noastra „penuria” si nu inainte cand totul era asimilat normalitatii. Si aici nu vorbim de capacitatea noastra individuala de a acumula sau a cheltui, cat de faptul ca vedem sub ochii nostri desfasurandu-se un adevarat fenomen „local global”.

Toata lumea, si aici vorbim atat de persoane fizice cat si juridice, se plang ca nu inteleg unde au disparut lichiditatile din economie (alba sau neagra). Era o chestiune doar deontologica de a juca imbracat in alb (legal), respectiv in negru (ilegal) meciul si nu de logistica. Numai cine nu a vrut nu a facut un cat de mic shpertz sau afacere, finalizate cu un mic profit, ce updata excedentar balantele noastre financiare. Dar pentru asta numitorul comun, mediatorul trade-urilor erau banii, romanesti sau straini. Ori acum acestia pur si simplu parca au disparut fiind inghititi de gauri negre…

Dar totusi, nu putem sa nu ne punem intrebarea fireasca, unde sunt acum acesti (acei) bani? O fi disparut intre timp acoperirea leului in aur (din BNR) de Ministerul Finantelor o fi atras sub masca luptei cu inflatia tonaj de maculatura baneasca? Sau poate fenomenul sifonarii intregii economii de catre multinationalele care ne-au cumparat pana si kilotzii o fi prins „azi” proportii uriase, nicio jena sau scrupul nemaioprind hemoragia de valuta catre firmele-tarile genitoare ale corporatiilor?!

Poate si economia neagra-gri are un rol in acest status, desi ma indoiesc, deorece chiar si jucatorii acestei tagme se plang de aceleasi simptome… Si atunci suntem nevoiti sa ne punem valid cu totii intrebarea „unde sunt banii”? De ce si cine i-a zagazuit si mai ales in ce meschine scopuri? Se urmareste cumva o asasinare a noastra lenta… pentru a ne ineca agonic din aproape in aproape in propriile  noastre zbateri? Oare este nevoie sa ne organizam anarhic-anticivic si sa cream o piata alternativa de valori, reintroducand in circuit arhaicul troc in natura, ori poate se doreste o mai mare antagonizare a noastra, a poporului cu noi insine, dandu-ne in cap si scapand asa conjunctural din presiunea menghinei noastre, cauza situatiei.. FACTORUL POLITIC.

Ei nu-i nimic. Totul se contabilizeaza si la momentul H prognozat de mine, cand odata si odata acesta stramba „ordine de drept” va fi rasturnata, in ancheta cu degetele in priza printre alte intrebari si indemnuri ce galant le vom pune „cauzasilor” vom emite si un imperativ „duios”  „SHOW ME THE MONEY .. BITCH”…

PLATON

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Show me the money! și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Show me the money!

  1. Asgardi Metrovich zice:

    cum adica nu mai sint bani? cum / unde se observa asta?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s