Cine seamana vant (oare) culege furtuna?


Se confirma informatiile si rationamentele ca valul de miscari „ale iasomiei” au fost proiectate si ghidonate cu mana straina .. una straina normelor de drept international, al neamestecului in treburile interne ale altor state, una a tupeului agresiv perfectionat si adus pe noi si noi culmi … in general una a zavistiei, stresului, tensiunii, haosului mondial.. In valuri au picat elanului „reformator” state ca si Tunisia, Egipt, iar acum Yemen, Bahrein, Libia, Iran .. Ce mai tura vura, un adevarat (atac) val concertat.

Si cine ar putea fi genitorul respectivei infame maini invizibile, ce face si desface totul la scara globala dupa exclusiv bunul sau plac? Pai sa o luam dupa o logica inversa, de la efect la cauza…

Pai cine are interese globale simultane in mai multe regiuni? Cine are capacitatea logistica si financiara sa tzeasa intrigi globale, sa amorseze razboaie polivalente si sa le si castige, pe principiul „eu centrez, eu dau cu capul, eu marchez”? Cine a inteles cel mai bine ca „divide et impera” este un slogan de mare actualitate in geopolitica? Cine are interese de suprematie economica, militara, etc la scara planetara? Cine este intr-o foame permanenta de resurse, un principal poluator, o sursa majora de instabilitate globala? Cine este un amalgam populational ce mimeaza unitatea interna in gest si spirit pentru a-si exporta apoi unitar paternul statal, destabilizand altele? Cine isi aroga postura „de necontestat” de jandarm unic mondial? Ce stat are numai interese (ocazionale) si nu si prieteni? Ce stat pune secunda de secunda existenta vietii pe pamant printr-o deontologie proactiva si reactiva de viata, in care isi aroga rolul de noua Roma si dreptul permanent de viata si moarte  pentru sclavii mondiali, in orice spatiu geopolitic non-sef? Ce stat ce sub masca omniprezentei, universalismului, leadership-ului planetar, alieneaza cu fervoare, fara scrupule, spiritul (prin doctrine infecte) si fizicul (tehnologii cu remanenta poluatorie in fiecare cetatean planetar)? Ce tara nu da de fapt doi bani pe calitatea vietii propriilor cetateni, tinandu-i intr-o stare de educatie semianimalic-robotica, pentru a putea-o folosi mai usor asa conditionata in cauza interesului (de clan conducator) sau major abject? Ce tara ne spioneaza video-audio secunda de secunda pe fiecare cetatean al lumii prin sateliti sai militari si asazis civili? Ce tara trateaza pe toti cetatenii mondiali ca si potentiali teroristi? Ce tara se comporta global ca si un reprezentant al anti-omului… ca si cand ar juca rolul de calau al umanitatii, ascuzandu-se savant dupa forme motivationala fara fond?…

Raspunzand acestor intrebari veti gasi raspunsul la o ultima intrebare: Care va fi cauza extinctiei umanitatii, fie aceasta si din „greseala”?….

P.S. Aici (click pe link) gasiti albumul cu fotografii (suplimentare) aferent acestui articol.

PLATON

„unul dintre egali”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Cine seamana vant (oare) culege furtuna? și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Cine seamana vant (oare) culege furtuna?

 1. FR zice:

  Multumesc frumos Sorin. Intr-o lume dominata de un sistem care apeleaza la cele mai primitive resorturi umane, depinde de fiecare din noi sa o contrazica, mai ales prin frumos: un gest, un cuvint, o mingaiere, o soapta de iubire, o lucrare a unei inimi bune. Doar asa putem schimba lumea in mai bine, impartasind frumosul creatiei. Restul se eticheteaza „timpuri”: au trait in „timpurile” alea, traim in „timpurile” astea.

  Apreciază

 2. FR zice:

  Imagistica si umanismul care razbat din blogul tau m-au fact sa scriu citeva versuri, de inginer. Le impartasesc aici cu voi, nu dati cu pietre in pianist 🙂

  Nimic nu se pierde, doar noi nu mai suntem
  Stafii ale stafiilor din debara, ne ciocnim ca si protonii din Colliderul Haldron
  Disipind inimi de neutroni si solduri de quarci pentru-un iluzoriu boson
  Reconstruind perpetuu memorii pierdute la vama nefiintei
  Imagini difuze, criogenice, se preling frame – by – frame pe retina
  Serpuind haotic in albia stalagmitei din visul de maine
  Cu parfum de amintire, o proto-secunda curge ca un nufar pe Nil, cu gindureala unui nou-nascut.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Florin
   Fain. Dezvolta aceasta latura inedita a personalitatii tale. Dupa cum spunea Bonaparte soldatilor sai, ca au fiecare bastonul de maresal ascuns in ranitze printre kilotzi si ratii alimentare, tot asa, referindu-ma la tine, cred ca ma pot raporta la un nou ipotetic Byron..

   „Ah! Sure some stronger impulse vibrates here,
   Which whispers friendship will be doubly dear
   To one, who thus for kindred hearts must roam,
   And seek abroad, the love denied at home.”

   Apreciază

 3. Iulian JUGAREAN zice:

  Dinti inclestati???
  Intreaba-ta singur ce vezi, pentru ce acela care uraste are viata si traieste ca si cel ce ucide si intelegi si singur! Intreaba-te, tu un om al dialogului cum de scrii asta: I didn’t subscribe, stop sending me these messages – si ai raspunsul! Razboaiele, ura, pestilentialul exista si fac parte din viata? De ce? Pentru ce! Ca sa vedeti limitele ce singuri vi le puneti si pentru ca cei ce cauta adevarul sa il poata avea!
  Dorinta ta va fi respectata, DIN IUBIRE (iti inteleg limitele si daca nu ai inteles pana acum ca adevarul se releva singur vezi acum)! Nu esti singurul ce traieste in iluzii, sunt miliarde ca si tine!
  Cu dragoste…

  Apreciază

 4. FR zice:

  Am dat o fuga pe aici pe la tine, multumesc de invitatie. Foarte frumoase imaginile, se vede ca ai suflet de artist. Dar si articolele sunt provocatoare. Spor in toate!

  Apreciază

 5. Iulian Jugarean zice:

  Sorin, daca tot incerci oprivire de ansamblu, pentru ce nu spui TOT adevarul?!
  „Tirania bancilor este de preferat autodeterminarilor nationale” si acesta formulare este corecta! Iluzia omului de a „stapani” viata! Satana a fost inventat pentru a prelua toata responsabilitatea!
  Cei mai mari „paraziti” ai vietii nu sunt oamenii ce cred in „puterea banilor” ci Pavel cu iluzia „Hristosului” – lupta dintre bine si rau, Moise cu „poruncile”, Mahomed, etc. Acesti au creeat iluzii ce au facut ca generatii intregi sa traiasca cu gandul ancorat in iluzii! Abia dupa razboiul de 30 de ani europenii au decis sa mearga pe ratiune mai mult decat dogme religioase! Acum functioneaza pentru o scurta perioada iluzia ca cifrele dau putere si oamenii fac bip, bip (munca, credit, etc.) dar numai pana incep sa caute raspuns la intrebarea „pentru ce sa schimb viata pe cifre si apoi cifrele pe hrana si materie modelata si impachetata”?
  Asa functioneaza „fabrica de iubire” astfel incat „liber radicalii” (cei ce traiesc liberi in adevar) sa aiba viata (Isus – nu va temeti de cei ce va ucid trupul – adica iubiti viata – adica centrati gandul produs de organism nu spre supravietuitea trupului, ci spre viata! Iulian – primesti TOT – oferi tot – ai tot(viata)! De unde ai? DIN IUBIRE!
  cu dragoste…

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Jugarean
   Stimate domn,
   Prima tentatie a fost sa raspund „nu stiu, asta cred eu, asta e parerea mea, atata am inteles eu din jurul meu, ascultand susurul naturii umane”, dar revin pe un alt by default comentariu spunand ” dvs. ati vazut vreodata pe cineva raspunzand *din iubire* printre dinti inclestati cu imperativul .. *cu dragoste..*(?), ca eu am vazut si recunosc acest patern”, fara a va acuza insa pe dvs. Chiar nu poti vorbi valid de iubire, alb, frumos, intr-o lume plina de ura, cenusiu si urat pestilential.. Prima data trebuie sa tratezi si sa combati boala, pentru a aplica apoi o conduita profilactica de well-being.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s