Avocatul diavolului? :/


The idea of this essay came to me because I’m close connected to the serious events that can afect the stability and world peace wich takes place in these days in the geopolitical space of Islam (Tunis, Egypt, Lybia). A sum of tense events come to destabilize the precarious balance of geopolitical power that was in the area, as if „someone” would follow with obstinacy to open and develop transnational outbreaks of destructive induction.

Din norme minimale democratice, de fair play trebuie sa incerci sa te pui si-n constiinta „adversarului” daca doresti o intelegere exhaustiva, globala, a fenomenului studiat. Ce te faci insa cand nu reusesti sa decelezi destul de corect intre sensurile si culorile partilor aflate in opozitie? Dar daca „tu” consideri diabolic, si ca atare deservesti stadial ca si „avocat” o anume partea scenei, ce din perspectiva adevarului absolut, a dreptatii, a normelor firii si de bun simt, de fapt pe fond o incadram exact in opusul termenului? Daca tu-eu credem rau pe cineva ce de fapt este bun? Daca „mediul” ne-a manipulat intr-un asemenea hal optica, constiinta, rationalitatea, incat nu mai suntem capabili sa discernem corect intre bine si rau (si asta trecand peste posibilitatea ca poate suntem in asa de masura defectati incat nici nu mai vrem sa aflam adevarul, sa ne raliem acestuia, mintindu-ne caldutz si neangajant in complezente)?!..

Ideea acestui eseu pamfletar mi-a venit fiind conectat la gravele evenimente pentru stabilitatea si pacea mondiala ce se desfasoara in aceste zile in spatiul geopolitic al islamului. O suma de manifestari incordate vin sa destabilizeze si precarul echilibru ce se gasea in spatiul de cultura araba, de parca „cineva” ar urmari cu obstinatie sa deschida si dezvolte focare de inductie distructiva transnationale. Ca o mana criminala este in spatele acestui val de „revolutii” este fara doar si poate. Sincronizarea si similitudinile desfasurarilor, a revendicarilor „protestatarilor”, a tablourilor clinice emergente („elanul schimbarii” atacand preponderent nealiati de jandarm mondial ori stat evreu) ne duc cu gandul la perioada anilor ’30, cand tot pe fondul unei crize economice grave, a foamei, penuriilor, „nevoii” de „dreptate” prin rescrierea granitelor, a spatiilor de influenta, a dominarii resurselor strategice, s-a pus in scena un urias mecanism de starpire a civilizatiei umane, recte europene si asiatice (astazi ne-am clarificat putin referitor la papusharii oculti si logicile dupa care acestia au pornit si finantat toate partile din conflictul WWII, generand … crestere economica prin comenzi de razboi, prin post-prazi de razboi, prin spolieri cu titlu de reparatii-compensatii de razboi,.. respectiv averi uriase pentru „rothschild-zilor” prezentului).

In schimb nu ne mai este asa de clar daca in ecuatia prezentului, diavolul este reprezentat de „dictatori” gen Ghadafi, Mubarak, Ahmadinejad, Saddam Hussein, etc., ori mai bine de cei ce fac tot posibilul in ai diaboliza pe acestia. Eu nu stiu ca acesti „tirani” sa fi amenintat vreodata pacea si ordinea mondiala, cat interesele pecuniare a celor ce cu adevarat gireaza climatul de insecuritate… Culmea este ca populatiile musulmane au alte optici de viata decat cele crestine si evreice (ce conduc lumea), de regula nefiind centrati nu pe acumulare materiala, cat spirituala, respectiv ce se simt confortabil in teocratii si dictaturi ale legii (islamului), mai degraba decat in libertati formale si depreciative uman. Ori a veni azi sa manipulezi tinerii arabi, de regula paturile cele mai neexperimentate si necugetate ale populatiei doar de dragul destabilizarii situatiei, pentru a o darama mai apoi din interior fara efort si logistica exterioara, mi se pare de un machiavelism greu de cuantificat in cuvinte. Mai apoi masele oarbe de mercenari apatrizi pusi sa aprinda in lant valvataile „miscarilor populare” (pe tipologia si regi celor ce au pornit lovilutia din 89 prin Timisoara, Bucuresti, etc), ce sa transceanda apoi fortat si mecanic in populatii (conform normelor de psihologie a maselor) haosul, mi se par atat cusute cu atza alba, cat de-o infamie grotesca.

Interesant este ca principiul neamestecului in treburile interne ale unui stat, prezentat pe post de argument de vanatul Ghadafi in a-si sustine public pozitia este luat in deradere de un occident, care din mult mai putin ar exploda atomic. De fapt lipsa de scrupule si de orice .. D-zeu.. a occidentului deja devine antologica… Totul nu este altceva decat un abject interes. In numele sigurantei cururilor celor cateva mii de superbogati (fobii despre penurii resurse globale, schimbari climatice globale, poluari globale, etc) ce ocult conduc dictatorial lumea prin politica bunului plac (episodul miscarilor din sanul islamului fiind un ultim exemplu), acestia sunt dispusi sa stearga de pe fatza pamantului doua treimi din populatia sa, prin infometari, prin razboaie, prin „subtilitati” de subjugare si spoliere ale economiei capitaliste…

Dar revenind la tema din titlu, din fair play fatza de lupta lui David (islamul) cu Gholiath (societatea capitalista occidentala), ca si avocat mai mult sau mai putin al diavolului mi-as permite sa-l consiliez pe Ahmanidejad ca de urgenta sa produca o alianta cu China (oferind acces favorizant acesteia la rezervele sale de petrol si metale rare), iar apoi sa intervina de urgenta cu statut neoficial in directia solidarizarii lumii arabe contra agresiunii externe si sprijinind logistic regimurile islamice acum diabolizate, in directia pacificarii nucleelor alogene disturbatoare. Altfel, daca nu se unesc si stau sa astepte sansa, nimicul,.. vor ajunge mai devreme sau mai tarziu cu siguranta in malaxorul vointei si puterii adevaratilor demoni ai planetei si vor fi facuti una cu nisipul dunelor

P.S. Aici (click pe link) gasiti albumul cu fotografii (suplimentare) aferent acestui articol.

PLATON

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Avocatul diavolului? și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Avocatul diavolului? :/

 1. Mujahideen zice:

  Cancerul secolului 21,SUA si Israel.

  Apreciază

 2. FR zice:

  According to former Assistant Secretary of the Treasury in the Reagan
  Administration, Paul Craig Roberts, if the legal case against Assange fails
  and he is not extradited to the United States, he will be assassinated by
  the CIA (see video above).

  Roberts told Russia Today there is „a concerted effort to nail him – to shut
  Assange up. If the legal attempt fails, he’ll simply be assassinated by a
  CIA assassination team. It’s common practice for the CIA to do that.” […]

  Attorney Bjorn Hurtig said his client Assange has avoided public gatherings over fears of being killed by a U.S. assassination team. Tea Party diva Sarah Palin and establishment Republican Mike Huckabee, among others, have repeatedly called for Assange’s execution.

  http://www.infowars.com/paul-craig-roberts-cia-may-assassinate-julian-assange/

  Oare citi indezirabili a ucis CIA pina acum? Cu ce drept (al omului) o agentie a unui stat ucide un cetatean al unui alt stat? Si e vorba de agentia marii democrati, farul libertatilor, SUA!

  Apreciază

 3. dementor zice:

  Fiind sigur ca acesta va fi subiectul fara ca macara sa deschid textul… mentin din nou o poztie la care mai gasesc partizani.Din punctul meu de vedere Ghadafi fiind desigur rebelul agreata de cia acum 41 de ani acum trebuie sa si plateasca politele..,perdant poporul libian,Militar ,pentru cei care se cred stapanii lumii acest aspect reprezinta o piedica…,popoarele din orientul mijlociu, si nu numai ,musulmanii in general..stiiti,sunitii si ce mai sunt ei…,sau adaptat conditiilor moderne de dezinformare.Din pacate stiu cu siguranta acum foarte multi dintre ei ca nu de dragul lor americanii si restul hadamacilor….doresc sa instaureze democratia…Sa fim seriosi…,naivii exista fara doar si poate si ei ies mereu in strada primii,masa de manevra este si ramane mereu principala arma a dezimformarii.Pentru mine este clar,inca odata se repeta irak ul…,din nou popoarele ,,asuprite”se vor ridica sa si darame dictaturile..,bla bla bla si bla bla.Motivatia hegemonica atat de fatisa a politicii americane tzine prima pagina a lumii media…,piesa a inceput ,iar spectatorii se regeasesc mereu aceasi.Sigur in toata sceneta asta incep sa apara victimele colaterale victimele dictaturii si restul victimelor..care trebuie neparat sa existe trecand peste totalul bun simt al mintii civilizate.Tarile arabe atat de diferite ca si mod de a gandii de al europenilor ,cu o cu totul alta traditie si civilizatie au ajuns din nou pe masa unor ridati care intre doua fumuri de havana(cubaneza desigur)au pus la cale o noua cacealma.Daca democratia era perfecat ca si organizare sociala acum grecia antica exista moderna si indivizata…Deci…,nu merg acacealma….

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s