Somnul ratiunii naste monstri


Obscurantismul religios, fie aceasta musulman este mai demonic decat demonii meniti a fi infranti de catre religie in sine. Va prezint acum un exemplu de dovada … „Ashura”! (corespondenta in crestinism o putem gasi atasata „institutiei” medievale a inchizitiei). Pudibonderia nu-si are locul si rostul acum; adevarul este cumplit si trebuie privit direct in fatza; cine nu vrea sa se mai auto-amageasca trebuie sa realizeze proportiile dezastrului structurii noastre intime, psiho-sociologice; iar dupa ce vom sti cine/ce cu adevarat suntem, eventual ne vom pune jos si vom cugeta cu privire la ce anume avem de facut .. ca sa nu ne inghita de cu totul „misterele vietii constiente”…

Aveti si o scurta descriere a „sarbatorii” Ashura preluata de pe Wikipedia:

„The Day of Ashura is on the 10 th day of Muharram in the Islamic calendar and marks the climax of the Remembrance of Muharram. It is commemorated by Shia Muslims as a day of mourning for the martyrdom of Husayn ibn Ali, the grandson of the Islamic Prophet Muhammad at the Battle of Karbala on 10 Muharram in the year 61 AH (October 2, 680 CE).According to Sunni Muslim tradition, Muhammad fasted on this day and asked other people to fast.Sunni Muslims also remember the day claiming that Moses fasted on that day to express gratitude to God for liberating the Israelites from Egypt.

In some shia regions of Muslim countries such as Afghanistan, Iran, Iraq, Azerbaijan, Pakistan, Lebanon, and Bahrain, the Commemoration of Husayn ibn Ali has become a national holiday and most ethnic and religious communities participate in it. Even in predominantly Hindu country like India, Ashura (often called Moharram) is a public holiday. India is home to more than 40 to 55 million Shiites.”

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Aici (click pe link) gasiti albumul cu fotografii (suplimentare) aferent acestui articol. Here (click on the link) you find photo album (additional) for this article.

PLATON

„unul dintre egali”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Somnul ratiunii naste monstri

 1. HERACLITICUL 2010 zice:

  DAR ASTA-I CAM DEMULTISOR POVESTE … si cand ma gandesc ca la 1989 ,imediat urmatorii si chiar in zilele noastre eram aspru condamnati ca ne-am permis sa invocam si reflectia lui EMINESCU:”RELIGIA ,O FRAZA DE DANSII INVENTATA CA CU A EI PUTERE SA VA APLECE-N JUG” Evident,nu un EMINESCU ateu ci poetul national foarte aplecat la modernizarea neamuliui sau dupa secolul fanariot si eliminarea determinarilor tariste.SI apoi …Darwin a fost doar un modest deschizator de drumuri;in America a fost si un proces de incriminare a profesorului de biologie.

  Apreciază

 2. FR zice:

  Groaznic, sa-ti torturezi copiii in numele unei religii. Si crestinii se flageleaza la singe in anumite ceremonii. Ca sa nu mai vorbim de diverse culte religioase in care ai „placerea” de a fi abuzat sexual sau spalat pe creier si convins ca e timpul sa te sinucizi, alaturi de cei dragi. Oare cind se va face un salt calitativ, ca ceste barbarii sa fie interzise la pachet cu institutiile religioase? Un cancer al umanitatii, asta a devenit religia institutionalizata.

  Cred ca Darwin a dat-o-n bara cu teoria evolutiei…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s