Prezentul LOR vs. Viitorul NOSTRU


Din invatamintele ultimelor zile, vezi ofensiva aripii arabe a cartelului OPEC in directia proiectarii propriei securitati alimentare, apoi a faptului ca una dintre cele mai pregatite pentru lupta cu viata natiune, Japonia, a fost ingenuncheata din doua figuri si trei miscari de catre soarta, putem intelege ca nimeni nu este infailibil, nimeni pe pamantul acesta nu este imun si protejat total la impulsurile dezorganizante, exterioare sistemului propriu. Istoria completeaza tabloul cu faptul ca atunci cand o natiune (entitate) a fost mai sigura pe puterile si traiectul sau, atunci, sau imediat dupa, au primit cea mai naucitoare lovitura, exemple putand da din domeniul antichitatii cu persii, macedonenii, romanii si pana in istoria moderna-contemporana, cu imperiul bonapartist, cu nazismul, leninismul, etc.

Esential insa pentru noi romanii este sa ne trezim odata si odata din somnul tamp-beatic, cum ca totul este condus doar de destin, si apoi sa ne abandonam lash acestuia, fara nici macar a schita tentativa de a lupta, pentru ca asa ne condamnam sa ramanem pana la sfarsitul lumii (care o fi acela, daca o fi) o natiune de mana a saptea, o a saptea roata la carutza, un lest pe care umanitatea sa si-l paseze cu jena intre centrii sai de putere…

Fiind sau cel putin considerandu-ne mai isteti (smecheri si nu neaparat inteligenti) decat concurenta noastra din padure, ce performeaza prin legile junglei.. trebuie „sa facem totul” sa ne fructificam si sa punem in valoare „calitatea”, marcand cat mai multe puncte in contul nostru,.. a fondului nostru genetic,.. a trecutului si viitorului nostru. Pentru asta trebuie sa intelegem in profunzime fenomenul globalizarii, a traiectului si sensului ocult al vietii, sa analizam sansele noastre raportate la sansele restului competitorilor (a dreptul de viata intr-un spatiu limitat, cum e pamantul), iar apoi trebuie sa fim in stare sa decidem masuri extraordinare (inedite si non-conformiste), menite sa ne maximizeze caile de supravietuire si succes.

Una peste alata prezentul si mai ales viitorul oamenirii nu va mai semana deloc cu paternele pana acum cunoscute. A supravietui fizic individual sau colectiv, va deveni un succes notabil, in conditiile accentuarii penuriilor, poluarii, suprapopularii, etc. Pentru asta va trebui sa luam exemplu si de la natura, asupra modului cum fac numite specii sa fie un succes in fatza altor specii (rase), anihilandu-le, sau exploatandu-le. De exemplu este de urmarit si analizat fenomenul simbiozei, comensualismului intre plante si ciuperci, intre animale si paraziti, etc.

In aceasta ordine de idei si nu neparat peiorativ, daca Romania pana acum a stiut sa performeze in statutul de vegetare, de simbioza, de parazitism, fiind o vesnica victima a realitatii si nu o producatoare a acesteia, poate ar trebui sa incerce aceasta noua pista, in directia salvarii si dezvoltarii sale. Romania in mare parte este un mix de modernism si comuna primitiva, ceea ce o califica ca si societate unei necesitati majore de upgradare si modernizare. Ei bine in spatii fizice insuficient sau prost administrate poate ar fi indicata asocierea (pentru administrare) cu entitati ce sa asigure by default modificarea energiei si destinului milenar spatio-temporal local cu propriile paterne, importate de aievea.

Imi permit asadar ca dupa sondarea parerii dvs., a cititorilor mei avizati, sa trimit forurilor decidente (ce iau decizii majore in tara asta, foruri nu neaparat cunoscute via mass-media) propunerea de studiu a oportunitatii si impactului geo-politic pentru promovarea unui parteneriat intim (intra-extra-national) unei natiuni sau entitati nationale superpotente gen Japonia, Hong-Kong, Coreea de Sud, Israel, state arabe mici din OPEC, oferindu-le spatiu fizic, delimitat ca si centre pilot de dezvoltare (similar centrelor economice de profit din China) in interiorul Romaniei, ce sa permita celor (posibil nou) veniti paliere de depasire a propriilor lor bariere fizice-geografice de dezvoltare, iar noua, romanilor, angrenarea printr-o logica parteneriala, intr-un nou si real imbold de crestere nationala polivalenta.

Acest mesaj contine o idee mai veche a mea, ce nu a fost inca transpusa in practica, de forma unui proiect propus in directia devoltarii societatii noastre, dar care idee cert nu a mai fost vehiculata pana acum de altcineva, in trecutul si prezentul nostru. Asadar va invit sa procedati ca si atare, cand si daca o promovati mai departe, tertzilor dvs. Totodata prin acest mesaj raspund si celor ce inteleg ca in spatele cuvintele musai trebuie sa existe si fapte, solutii concrete pentru depasirea unor fatidice stari de fapt. „Noi gandeste si nu munceste” a devenit din punctul meu de vedere o paradigam tot mai demna de a fi luata in seama, intr-o societate a prezentului intratat de egalizata in mediocritate si rau.

P.S. Aici (click pe link) gasiti albumul cu fotografii (suplimentare) aferent acestui articol. Here (click on the link) you find photo album (additional) for this article.

PLATON

„unul dintre egali”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Prezentul LOR vs. Viitorul NOSTRU și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s