NEED Concret HELP for Japan !..


 In atentia Societatea Crucea Rosie Romania
D-nei Presedinte Mihaela Geoana,
Persoanelor interesate,
 (scrisoare publica trimisa via email)
  
Stimata doamna, conduceti in Romania o institutie ce se dovedeste esentiala nevoii de solidaritate, empatie si ajutor altruist fatza de cetatenii sau comunitatile umane depasite in capacitatea lor de supravietuire fizica. Dezastrul din Japonia este o oportunitate de a organiza si un raspuns romanesc unei nevoi interumane de ajutor transnational. Ca atare va sugerez, ca dupa ce studiati pachetul de masuri enumerate in materialul de prezentare de mai jos sa dispuneti crearea unui nucleu Crucea Rosie de criza ce sa fie abilitat sa seteze  proceduri de aplicare practica a reactiei noastre. In aceasta ordine de idei imi ofer aprioric bunele intentii si serviciile de mediere – consultanta, alaturi de „Asociatia Cafeneaua Politica” si „Centrul de Reflectie Politica Strategica” ce le administrez.

 

 

We can help Japan also in another way than the direct contribution of money (here you can participate and collect http://helpjapan.0fees.net/ ). I suggest all those who are interested (1) to contact the own national Red Cross (Red Crescent) organization (which has a power to organize logistics and professional the action), (2) to provide to them the intention to mediate local (through lobbying, volunteering, sponsorships) in favor of Japan and (3) to identify local families willing to help, taking over and hosting for a period of time, affected children or people in Japan.

***

Putem ajuta Japonia si-n alt fel decat contributia directa de bani (aici puteti participa si la colecta http://helpjapan.0fees.net/). Va sugerez tuturor celor interesati (1) sa luati legatura cu organizatia Crucea Rosie (Semiluna Rosie) nationala (ce dispune de o logistica si putere sa organizeze profesionist actiunea), la care (2) sa-si faca cunoscuta intentia de a media local (prin lobby, voluntariat, sponsorizari) in favoarea Japoniei si (3) sa identifice familii locale dornice sa ajute, preluand si gazduind  pentru o perioada de timp, copii sau persoane sinistrate din Japonia.

PLATON

„unu dintre egali”

 

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în NEED Concret HELP for Japan și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la NEED Concret HELP for Japan !..

 1. SorinPLATON zice:

  Public in continuare raspunsul oficial primit prin email din partea Societatii Crucea Rosie Romania:

  „Va multumesc pt initiativa si sugestii.
  La sediul Crucii Rosii Romane am primit vizita reprezentantului Ambasadei Japoniei care a solicitat ca toate donatiile sa se faca in bani si numai in conturile deschise de Crucea Rosie Romana(pot fi vazute pe siteul Crucii Rosii). Am dat comunicat de presa in acest sens. Companiile de telefonie ne vor aloca numar de SMS pt donatii deindata ce televiziunile ne dau „media-plan”. Este un proces prea lung si greoi pt o situatie de urgenta dar asta dovedeste, inca o data, cat de bine se coordoneaza diferitele institutii.
  Am transmis Ambasadei Japoniei ofertele de voluntariat pe care le-am primit dar deocamdata nu pot gestiona/folosi decat donatii financiare.
  Multumesc si pastram legatura
  Mihaela Geoana”

  Apreciază

 2. Geani Angheluta zice:

  Ofer cazare (in Transilvania – judetul Hunedoara) si masa ptr o familie din Japonia cu copii, max 4 persoane.

  Apreciază

 3. dementor zice:

  Subscriu…,mai ales ca am membrii din familie care locuiesc in Japonia.

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   @Geani, @ Dementor

   Felicitari sincere pentru atitudine. Va anunt ca voi promova raspunsurile dvs. (si) in fatza celor peste 2600 de conturi (prieteni) conectate cu mine pe Facebook. Puterea exemplului poate face minuni.

   SorinP.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s