De ce am dezincrimina capitalismul?..


Aceasta abila dezincriminare a capitalismului, ce se tot caznesc unii si altii sa o faca, pentru a mai salva ceva din shandrama este sortita esecului. Sistemul capitalist este un corp agonic tinut artificial cu aparate in viata si nu un corp (fiinta) viabil, cibernetic autoreglabil. Capitalismul, cu plus si minus variantele sale de manifestare, deregland profund legile firii si macroechilibrele vietii, a devenit un candidat serios amendarii sale „din exterior” (god sau alte entitati fizico-energetice). Nu stiu insa ce se va putea pune in loc, pentru ca si comunismul si-a dovedit limitele…

Continui sa cred ca omul si in general proiectul vietii pe pamant au fost deficitar concepute si manageriate. Inechitatea „legilor junglei”, singurele ce de fapt conduc existenta fizica de la „supa primordiala din oceanul ancestral” si pana la „era informationala” de azi, cand supravietuiesti suprimand in vreun fel competitorii tai, nu ne mai poate acuza numai pe noi, oamenii, ce de fapt am fost obligati sa jucam in niste limite „presetate” proaste, in care oricum ai face, tot gresesti fata de „forul superior”..

Dar pana ce o masa critica de oameni vor realiza ce spun (si eu) acum, ne vom tot invarti spasmodic in jurul cozii, cautand coruptie si cauze existentiale in jurul anusului … daca ma intelegeti ce vreau sa spun ..

Hasta la vista ..

PLATON

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s