Bata-va sa va bata de gushteri geo-strategici …


Iesirea nervoasa de zilele trecute a d-lui Mark Gitenstain vis a vis de (prea) intempestiva reconfigurare de forte din top-end managementului parlamentar (schimbarea pres. Senat, pres. Camera Deputatilor, Avocatul Poporului), cu perspectiva decapitarii „capului 3” a „hidrei” axei iluzorii Washington-Londra-Vascauti (vezi pres. Basescu) a avut ca argument geo-strategic studierea posibilei schimbari a sferei de influente (si „axe”) in care ne carutzam, pe logica ca unde-i prea multa stanga, prea mult militantism revolutionar, prea multa infantilitate, musai impune by default in ecuatie o prea multa … Rusia …..

Problema nu e ca ar interesa pe cineva, chiar jandar mondial fiind, situatia moral-social mocirloasa in care self ne complacem, dar e vorba aici de unele conventii de securitate la care Romania prin pixul administratiei prezindentiale a achiesat, vezi si scutul antiracheta. Vorbim aici de periclitarea unor investitii si conventii de securitate transnationale de miliarde de dolari si atunci evident ca respectiva „capra raioasa zaluda” musai trebuie priponita de gard ca sa nu devasteze magazinul cu portelanuri …

Zambetele si relaxarea de complezenta a d-lui Ponta, venite din mijlocul receptiei amabasadei US (in traducere ” din mijlocul chemarii la raport”) ne transmit ca unchiul si matusa Sam au fost clarificati asupra mizei recentelor miscari de shfortze politice, adica cum ar veni se schimba pozitia la butoane si manete, nu insa si „obiceiurile” ..

 

Ei, bata-va sa va bata de gusteri” ar fi zis in privat mister M.G. catre staf-ul roman .. „ca tare m-ati spariet„… 😉

PLATON

„unul dintre egali”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Bata-va sa va bata de gushteri geo-strategici ... și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s