Cu F16-USA sau Eurofighter Typhoon-Europa ?


Un lucru este sigur si anume ca nimic nu este sigur… Nu esti sigur de ce vezi si palpezi zilnic, necum de aranjamente de securitate supra-statale care cica ne ofera un nesperat si „neobligant” confort societar. Este fals sa ne incredem in constructii facute pe nisipuri miscatoare, in inscrisuri intitulate pompos „tratate de securitate”, cand stim din istorie ca multe tratate inainte sa ajunga hartie igienica de veceu au folosit pe post de disimulari de intentii ofensive vs. intarzaieri de reactii de aparare, cu exemple din antichitate si pana in WWII.

Astazi la fel… Este cel putin infantil sa ne culcam pe o ureche, lasand bostanaria pe mana intelegerii cu neo-fanariotii reprezentati de pionii globalizarii. Pe de alta parte a devenit un trend ca marile evenimente cataclismice provocate de imperialism om-natiuni sa gaseasca Romania si precursorii sai statali cu kilotzii-n vine. Tot cu hei-rupu, tot cu cioarecii si obielele cica cazone pe gard, tot cu furci, topoare, coase, otraviri de fantani si ars de recolte ne-am prezentat noi, dar musai beti.., pe indiferent ce battlefield, din vremea lui Burebista si pana in viitoarele razboaie cu extraterestrii cyborgi… ori asa nu mai merge.

Ei bine nu stiu daca s-a inteles pe deplin morala zicatorii cu ulciorul ce nu merge de multe ori la apa, ramanand la infinit nespart. Totusi cred ca nu… E la fel de incetatenit in fibra natiei ca minunea tine „trei” zile dupa care o uitam ca si cum nu ar fi existat, de parca negatia ar tine pe post de daune de razboi si mamaliga…

Nu putem mai oameni buni sa ne punem toate ouale intr-un cos… Nu putem sa fim si cu sufletul in rai dar si cu traiul de huzur in buzunare, dupa cum nu putem sa ne prezervam statul de natiune, de „gradina a domnului” sau cel putin de pamant pe care ne-au adus pe lume parintii si stramosii nostri fara un minim efort concret. Nu putem sa ne aparam „nevoile si neamul” numai dand like-uri pe facebook, semnand petitii sterile, indignandu-ne pe viata grea si lipsa de intelegere din partea tertilor, la nevoia noastra individuala de egoism si narcisism. Nu putem la infinit sa cantam ca si greierele-tapir-bacant toata „vara”, iar iarna toot cu coatele, antenele si vintrele goale inghetate, privind cu nesat pe geamul civilizatelor occidentale furnici…

Daca noi nu ne avem de grija, apoi cu siguranta ca nimeni nu ne-o va avea. A-ti lasa obligatiile de „familie”(natiune) in seama perceptorilor cu aptitudini ascunse de furi si violatori (managementul politico-economic suprastatal) denota o grava naivitate si imberbitate. Trebuie sa stim tot din analele istoriei ca cei ce strigau si striga din rarunchi mai tare „pace” ei bine exact aceia in secret se inarmau si se inarmeaza mai abitir, asuprind prin politica pasilor marunti alte areale de interes decat cele self.

Vremurile sunt foarte grele si sunt semne ca vor deveni mult mai grele decat ne putem imagina azi. Asa ca avem nevoi ca de aer de pilonul de stabilitate reprezentat de o armata puternica si eficienta. Potentialul de descurajare fata de terti reprezentat de departamentul apararii nu trebuie trecut cu vederea. Omul in general nu stie decat de frica, de frica de muri de foame sau de frica de a muri pur si simplu. Astfel noi trebuie sa facem tot posibilul sa generam frica in potentialii rapitori ce ne doresc si ne ticluiesc „binele”. Trebuie asadar sa facem in deplin consens national, un efort concertat de la mic la mare, in care sa ne construim intrumentul ofensiv sau defensiv, astfel avand garantia ca ne prezervam trecutul stramosilor nostri, prezentul nostru si viitorul copiilor nostri….

Pentru acest lucru trebuie sa fim mai abili si sa facem un gratios balet pe sarma geo-politicii. Vrea yankeul sa-i fim piata de desfacere pentru rablele aeriene oferindu-ne in „off-set” protectia scutului antiracheta, eventual accesul la tehnologie avionica de generatia 5, atunci se impune sa luam un pachet semnificativ de F16. Vrea ridata-edulcorata coana Ieuropa sa ne platim la nesfarsit abonamentul de acces „gratuit” in clubul bogatilor UE, chiar daca noi suntem rupti in kur.., plasandu-ne tehnologie avionica de generatia 4-5 prin Dasault Raffale, Eurofigter Typhoon sau Grippen, pai sa le luam si lor cateva „tartine”. Toate astea trebuie insa sa le luam nu cu motivatia aparenta ca suntem fortati de conventii-tratate oficiale in care suntem parte, cat cu gandul la ratiunea ascunsa ca de fapt impacandu-i pe toti, noi ramanem totusi cu camara plina… O structura defensiva constituita pe o flota aeriana de vanatoare-interceptie de genul F16 si mai apoi F35, plus una de interceptie-bombardament reprezentata de Eurofighter Typhoon, completata de un complex de rachete defensive-ofensive de mica-medie-mare distanta, de un complex naval si submarin, eventual sprijinita terestru de unitati supermobile cu mare putere de foc si chiar de reintroducerea obligatiei pregatirii intregii populatii pentru apararea patriei, indiferent de varsta, sex, incetul cu incetul ne va tranforma dintr-o natiune victima ce valid se apara, intr-una cu potential ofensiv….

Ei bine stimatilor si dragilor, pentru un astfel de proiect este imposibil sa nu rezoneze si cel mai indaratnic roman. Nu sunt cica oficial bani pentru asta (desi daca nu sunt bani acum pentru „asta” s-ar putea cand vor fi bani sa nu mai fie pentru ce tara sa mai fie investiti in aparare, conceptul de „noi roamnii” putand fi deja in neant..), ei bine nu-i nimic; putem da leul pentru ateneu pentru un program de dotare militara in regim de urgenta. Cu 100-200 de euro de fiecare caciula de roman, avem sansa sa ne comparam (apoi) cu Israelul, cu Turcia (la scara), cu cine vreti voi… adica cu nivelul de high-end.

Totul inseamna insa responsabilitatea si viziune. Daca nu actionam AZI, va spun ca nu va mai exista un MAINE pentru noi. De asa natura sunt exceptionalele realitati ce le traim. Din pacate avem nesansa sa fim martorii a unui real THE END of the days….

PLATON

„unul dintre egali”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Cu F16-USA sau Eurofighter Typhoon-Europa ? și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s