MEDIOCRITATE este numele tau …


Fara a face caz din ascendenta mea de stanga o perioada am facut parte din randul celor care am investit apriorice asteptari in prestatia omului politic Victor Ponta si asta ca pe-o oportunitate de reforma si modernizare venita din interior a clasei politice, altfel desuete. Se vede treaba insa ca m-am inselat. Acest personagiu nu-si poate depasi conditia modesta de aspirant la parvenire, producand exact ce produce intreaga clasa de haidamaci politici in societatea rumana: .. haos, declasare, desolidarizare, demobilizare.

Desi formatia juridica ar fi obligat omul nost’ cel putin formal la o prestatie de om de stat, in final i-a iesit una cacofonic-chicioasa, una de om cu multe dorinte si vicii ascunse ce extravazeaza in dauna principiilor. De fapt si principiile alea s-au dovedit pana intr-un dramatic final ca nu au fost decat recuzita vehicolului procesului lui de formare ca si „brand pulitic”, brusc vazandu-se cu sacii pozitiei publice in caruta, abandonand che-guevar-ismele ca si pe ciuma.

Astfel de manifestari ce tind sa egaleze norma de „normalitate” a demnitatii publice neaose nu cadreaza defel cu una de personalitate iluminata, una de exemplu de genul lui Ataturk care a scos Turcia din obscuratismul feudal propulsand-o direct pe o pozitie de stat modern. Nu vedem dorinta de scarificiu altruist pe altarul interesului national cat cel mult una pe cauza ingusta a interesului gregar oligarh.

Si uite asa aproximez ca omul politic Ponta va disparea in secunda doi a „descapatanarii” sale, din constiinta publica a istoriei, pe modelul unui alt super-mediocru a istoriei recente, si anume Radu Vasile („domnie” intre 17 aprilie 1998 si 13 decembrie 1999). Si am facut acest prognostic tocmai observand foarte multe paralele si asemanari (in rele) intre cei doi ajunsi pe pozitii de preamarire doar prin jocuri de culise plus o mare, maaaare sansa…

Cert este ca Victor Ponta deja a demostrat ca mai mult decat prestatia de chivuta florareasa de piata care stie in orice secunda sa-ti toarne valid zoaie in cap daca nu-i faci pe plac nu poate mai mult si pace. Este si va fi o mana (tanara) moarta si perdanta. Nu va produce nicio constructie pentru tara atat la propriu cat si la figurat, nici un avantaj pentru anturajele oligarhice ce-l sponsorizeaza, va produce in schimb mult praf si haos. Veti vedea….

PLATON

‘unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în MEDIOCRITATE este numele tau ... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s