Poveste hollywood-iana cu sau fara happy end …


Din ciclul „doar o vorba sa-ti mai spun, despre cum stau de fapt lucrurile cu lumea asta”, ma voi opri asupra deschiderii sesiunii de vot pentru postul de presedinte al USA, incercand sa fiu echidistant, dar fara a nu putea sa vad cusatura cu ata alba din jurul acestei campanii. In general Obama nu a excelat in postul de presedinte, dupa cum nu a rupt gura targului nici in campania sa de realegere, insa cu toate astea daca ar fi sa cantarim totul fair remarcam ca din toate punctele de vedere este cel putin cu o clasa peste Romney. Acum nu voi sublinia dilentatismul grosier al lui Romney, versus statura soft rasata a presedintelui inca in exercitiu, a faptului ca firul rosu al campaniei republicanilor a fost .. lipsa oricarei  strategii, balbaielile si retractarile repetate ale „cantidatului” Romney facand tertii sa-si puna serioase intrebari in privinta celeritatii sistemului de filtrare a candidaturilor in acest „stat unit”.

Dar ca sa nu mai divaghez inutil, din analiza mea consider ca lui Obama i se pregatea debarcarea, un ceva anume ce probabil il vom afla sau nu mai incolo, desirand planul in ultimul moment (pres. Obama fiind anuntat castigator azi dimineata). Desi in toata campania Obama a fost net mai bun decat chalagerul sau, si nu a putut fi agatat cu greseli din cursul administrarii prezindentiale, desi a prezentat o viziune proprie sustenabila de guvernare politica si economica, desi a avut o prestatie fructuoasa de fond in campania de combatere a efectelor furtunii Sandy din New-York si asta in timp ce Romney constant isi dadea cu stangul in dreptul.., totusi cei doi candidati erau  aproape tot timpul „pusi” la egalitate in sondaje de opinie publica. Cum ar veni „la ei, intocmai ca si la noi, si in toata lumea” democratia este doar o forma fara fond (fantosa), un teatru al absurdului care se joaca din obisnuinta, si nimic mai mult.. Sugerez ca cei ce conduc US (si lumea asta) or fi considerat de cuviinta ca experimentul „servit telefonat pentru masele desculte” cu un presedinte marioneta provenit din comunitatea afro-americana (saraca) ar fi trebuit sa inceteze, iar lucrurile sa reintre sub control „pe un fagas normal”. Natiunea care a avut si are adanc incastrat in gene Ku Klux Clan-ul si neonazism travestit in nationalism nu e facuta sa inghita pe nemestecate „hapuri colorate”, iar stapanii ei oculti nici atat. Ei bine acest control s-a tradus prin manipulari de sondaje, de constiinte (via mass-media), si partial si de voturi (via serviciile lor omniprezente si omnipotente).

Vreau sa ma insel, dar Obama cred ca „ajutat” era pe punctul de a pierde realegerea. De altfel mi se confirma de dimineata banuitul trend al societatii nord-americane, pentru „actualul-viitor” votand comunitatile sarace afro si hispanice si un procent ridicat de femei, in timp ce „masculii alfa” incadrati in ceea ce generic se auto-denumeste genuine american, WASP, sa voteze masiv pentru Romney…  http://www.washingtonpost.com/politics/decision2012/after-grueling-campaign-polls-open-for-election-day-2012/2012/11/06/d1c24c98-2802-11e2-b4e0-346287b7e56c_story.html?hpid=z1

PLATON

„unul dintre egali”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în O poveste hollywood-iana fara happy end ... și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s