Ursul (cu pene) de Aur


Un ochi ne rade, unu’ ne plange.. si nici nu mai stii ce si cum o fi bine, sau nu, daca trebuie sa fim onorati si mai ales cat de.. Sigur, e de apreciat munca si perseverenta indaratnica in a face din kakao (oferta logistica minimala pusa la dispozitie) bici, in macroflora culturii neaose „neoprotestante”, dar totusi ceva este fortat si disonant aici. Competitia acerba, in definitiv lupta capitalistoida pentru existenta, predetermina „talentatii domni Ripley” din noul val al cinematografiei romanesti sa identifice cele mai eficiente compilatii de faze, sentimente, teme, retorici teatrale, menite a soca si subjuga empatic publicul indeobste occidental, avid de nou, de experimentari, plictisit de atata bine si normalitate, dornic de evadare dintr-o predictibilitate a egalitatii in prea-plin.

ursul-de-aur

OK pana aici, OK atat cu motivatia, cat si cu rezultatul efortului lor (al cineastilor), mai ales ca la pachet din competitii de gen cat de cat si oarecum castiga prestanta si Romania. Totusi nu mi se pare OK ca tot acest efort creativ sa fie circumscris aproape in exclusivitate unor teme de defaimare a tarii noastre, pentru ca in fapt asta se intampla; fiecare din acesti talentati, pe fond se intrec pe ei insisi in a prezenta cat mai brutal, rugos, retrograd, autocritic mistocaresc, termenii de roman si ROMANIA. Ori cu asta nu mai putem fi chiar asa de acord. De fapt totul are o limita, chiar si folosirea noastra, a romanilor, a restului de Romanie care nu se identifica cu abrutizarea fortata promovata, la un mod gratuit, in scopuri individualist-egotice, dar micimane.

child pose movie

Si nu in ultimul rand, cum sa ne mai miram cand toata lumea civilizata (cel putin Europa unde taras-grapis incercam sa ne infiltram) ne tin pe post de spoky, de bau-bau, de suspect de serviciu, cand abil, de fapt cu manutza noastra ne-o facem, manjindu-ne cu diareea compozitionala kaki pe fatza, pe post de camuflari para-militare.

Kaki-Kaka-face-camouflage

http://ibnlive.in.com/news/romanian-film-childs-pose-wins-golden-bear-at-the-berlin-film-festival/373544-8.html

PLATON

„unul dintre egali”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Ursul (cu pene) de Aur și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s