O Romanie pierduta in catacombe …


Un articol bun ce porneste de la premise defecte. Acum se contabilizeaza si se vad 24 de ani „post-revolutionari” de rataciri, de auto compromitere, de radicalizare si atomizare a societatii, de corupere a tot si toate, de distrugere a coeziunii si prestantei nationale. Ei bine acum la greu, cand noi ar fi trebuit sa fim o natiune vasnica, strans unita in jurul unui tzel national comun, ca si in alte dati din istorie suntem surprinsi in chiloti, desculti, rapciugosi, urati de toata lumea, saraci, fara gard si autoritate la casa si in sat, niste vai mama noastra…

ugly soul

Si din pacate o natie ratacita vesnic in catacombe ca a noastra va fi nevoita sa faca fatza intr-un viitor mediu unor provocari pentru care in prezent nici macar virtual-teoretic nu le gaseste solutia; suntem efectiv dezarmati militar, la mila si dispozitia unor tratate diplomatice conjuncturale, suntem urati si diabolizati (pe buna dreptate) de o lume intreaga, asa ca suntem si vom fi singuri impotriva tuturor (chiar si a noastra), iar in contextul urmator (criza de suprapopulare, foamea mondiala, goana dupa resurse, rasism-iredentism-xenofobie, etc) vom avea ca singur aliat doar SANSA… eventual pe Dumnezeu… AMIN …

ugly_soul

http://www.ziare.com/europa/ungaria/pisoiul-lui-vladimir-putin-scoate-ghearele-la-romania-1219690

PLATON

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în O Romanie pierduta in catacombe ... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O Romanie pierduta in catacombe …

  1. Julius zice:

    Pai, mereu am fost de parere ca mai toate noroadele se pricopsesc cu acea soarta pe care o merita mai cu sarg. Neamul nostru dintotdeauna a fost unul „marunt”( in toate sensurile-inclusiv intelectual si spiritual). Noi n-am realizat infaptuiri glorioase, am fost fara de putere/influenta istorica, n-am produs opere nemuritoare, nu ne-am impus vointa dincolo de hotare, am fost si raminem o cantitate neglijabila, foarte lesne(si comod) de dispretuit. Nu-s de o parere nici cu aceia dintre care ne bocesc nenorocul ca pe niste eterne victime ale conjuncturilor istorice vesnic potrivnice, mai curand ,daca am fost vesnic victimizati de ceva, apoi acel ceva a fost si ramine colosala noastra mediocritate(ereditara ai zice).
    Starea actuala a lucrurilor e doar o chestiune de continuitate.
    Nu-s de loc fatalist da’mi pare ca un de un destin mai luminos nu vom avea parte decat (poate) atunci cand vom fi macar pe jumatate vrednici de un asemenea destin.(pana una alta ne scaldam in propria mocirla, asa cum se cuvine)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s