Is safe or not, the raw food from Romania?…


Yes it is 99%. Veterinary Food Safety services keep the situation under strict control. Weak links of the control system is raw goods imported from the European Community space, food not merchandise on market where was produced because low quality or toxins added due livestocks growth technology. So the „stupid & losers” Romanians will able (forced by EU rules) to consume West Europe waste, but same time being penalized by that West about its own (West) flaws…

viitoarea-hrana-eco-comunitara

Va spun, din domeniu sigurantei alimentare fiind, ca avem parte de o campanie de bule speculative a celor ce doresc scoasa productia romaneasca din joc, ca mai apoi niste .. gaga ministrii-manageri.. sa-si dea gratuit cu stangul in dreptul pentru a se afla in treaba, dar si pentru a demonstra tertilor giranti ca detin situatia sub control. Si va mai spun ca daca justitia, politia, garda financiara si restul „organelor” si-ar face datoria in proportie de cel putin 50% din ce presteaza in tacere serviciile de siguranta alimentara, Romania chiar ar fii un stat de drept…

raw-eco-meat

Ca o paranteza a parantezei amintesc si faptul ca desi isi fac onest datoria, cadrele de inspectie din siguranta alimentara (multi cu specializari post-universitare serioase) sunt bataia de joc a natiunii, fiind suspectii de serviciu cand acarul Paun este demonetizat sau obosit, cuvantul veterinar fiind unul peiorativ si nu apreciativ, ca in tarile civilizate. Si mai spun ca media salarizarii in sistem este 1000-1500 de ron net (fata de inzecit sau insutit mai mult la justitie, garda finaciara, finaciara, etc., adica tocmai la rezervorul natural al coruptiei neaose), asa ca va inchipuiti cum un inspector imbracat (fortat de imprejurari) cu costume de la second-hand, cu pantofii scalciati,  trebuie sa ancheteze si sa combata fraude de miliarde, in conditiile in care prin mistificari interesate, in paralel toata societatea il diabolizeaza….

raw-milk

In concluzie 99% din productia romaneasca de alimente (materia prima, unde nu si-a bagat botul procesatorul, de regula monopol strain, dar aclimatizat local) este SAFE. Este practic imposibil sa nu depistam TOATE fraudele si tentativele lor, si daca nu o facem pe loc, in maxim 1-2-3 saptamani, prin anchete si corelari specifice, dar tot ii descoperim pe fraudatori. Mai grav este insa faptul ca strainii (1) vor sa reduca la tacere serviciul romanesc de siguranta alimentara pentru a-si putea promova la noi rebuturile subcalitative sau toxice, precum si (2) productia autohtona de materii prime alimentare, pentru a-si elimina competitorii dintr-o piata locala de 20 milioane, plus sutele de milioane la nivel comunitar.

sorinplaton

PLATON

„unul dintre egali”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Is raw food from Romania safe?... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s