Si dai si fura coane Mitica …


A te ralia obsesiei globale a traducerii genei infractionale de substrat reprimat, ascuns sau subconstient al romanului poate deveni un act redundant. A pasa responsabilitatea conduitei defecte exclusiv la altii, niciodata la propriile persoane (cu exceptiile de rigoare si de complezenta) este acceptabil pana la un anumit nivel, privit prin prisma dreptului oricui la demnitate, la „reperarea” amorului pierdut,.. chiar si in cazul contravenientilor.

thief

A devenit arhicunoscut, daca nu dea dreptul un mit urban, faptul ca ingeniozitatea romanului se releva mai ales cand este „fortat” sa incalce legea. Cersetoria cabotina (teatralizare exacerbata sau inventarea argumentelor, etc), prostitutia polivalenta (juvenila, hetero-homosexuala, etc), frauda high & low-tech (bank card pishing, hacking, etc), hotia grosiera (bandele ce sparg si fura concret fizic sub forma de turneu pan-tari) si multe altele, au devenit un adevarat trademark national, ce eclipseaza total zbaterile firesti de normalitate conventionala, a celor exceptati de la rubricaturile prezentate anterior.

Credit Cards Fraud

Se pune totusi intrebarea de ce performam in aceasta directie, de ce avem o prima afinitate spre rau, spre asocial-acivic si abia apoi ne mai gandim sa facem din cand in cand si pauze de ostoire. La fel, ne putem (si se pot tertii) intreba de ce alte natiuni, mai mult sau mai putin invecinate cu Romania, nu „imprumuta” din valentele noastre „creative”. Iar raspunsul nu poate fii decat unul si anume ca suntem nefinalizati in procesul de civilizare, ca suntem insuficient trecuti prin furcile caudine ale secolelor de disciplinare pe cai mai mult sau mai putin sangeroase, ce sa fi asigurat formarea unui reflex conditionat, finalizat cu o incastrare in gena.

fraud

Posibil ca suntem prea tineri ca natiune, ori ca spatiul nostru etnogenetic a fost tratat neserios (ca unul doar de tranzit si nu unul de campare permanenta) de catre marile natiuni ce pe rand au format lumea in actuala configuratie. Asa zisele noastre mari calitati gen inventivitate, idealisme asexuate, spiritualitati mai mult sau mai putin liber cugetatoare, valente intreprinzatoare, privite dintr-un alt unghi pot deveni asocializare, rudimentarism-retrograd, factori disonanti.

that Romania

Succesul autentic al romanilor expati a constat in eliberarea din paternul salbatic neaos si abordarea exclusiva a normelor societatii de adoptie. Asa au ajuns azi romanii (unii dintre ei, si anume cei ce respecta regula) buni americani, buni germani, buni francezi, buni japonezi, buni orice numai buni romani nu. Si asta pe undeva ar fii de inteles pentru ca pastrarea ad hoc a calitatii de bun roman de fapt incumba by default primitivismul retrograd de care aminteam.

romania-day

Intr-o concluzie preliminara pot spune ca noi ca natiune, in acest moment performam simbolistic intr-o forma similara cu marile protocronice hoarde migratoare si invadatoare, din categoria vandalilor, ostrogotilor, si daca vreti dvs., a hunilor mongoloizi. Proiectul de natiune a clasei politice se impune asadar sa se centreze pe „abecedar” si mai vorbim apoi de integrare autentica in valorile euro-atlantice post-informationale.

sorinplaton

PLATON
„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Si dai si fura coane Mitica ... și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s