Dor de OCNE..


Se poate vorbi mult pe marginea intemnitarii controversatului Jiji Becali. Sentimentul general este in continuare ca justitia se face la comanda, telefonat. Daca se considera ca da bine la CV-ul tarii sau mai stiu eu cui, brusc se deschide robinetul cu arestari. Pe de alta parte nu trebuie sa ne ascundem dupa deget ca Romania este un stat mafiot. Pe calea „lobby”-ului, corporatiile si capitalul privat influenteaza decizia institutiilor statului de sus si pana jos, privarea de libertate fiind doar una din n metodele anticoncurentiale.

Apoi nu este de neglijat cimentarea statului elitei oligarhice, ce dupa ce s-a definit, trece acum in faza de consolidare si transmitere ereditara a puterii exclusiv in sanul lor, a initiatilor adica. Toti cei ce sub o forma sau alta jinduiesc sa penetreze acest for superior de organizare, daca nu cumva l-au populat pana acum deja, sunt brutal reprimati, cea mai facila cale de combatere fiind justitia aservita via noianul de legislatie intentionat facuta imperfect, pentru a lasa loc interpretarilor subiective.

fraud-jails

Totusi opinia publica cere „sange” dupa atata frustrare si amar inghitit dupa 89. Toate visele si idealurile majoritatii cetatenilor au fost definitiv ingropate de haita de raptori ce au devalizat tara in ultimii douazeci de ani, asa ca cel putin din punctul meu de vedere nimic nu este de pregetat ca echitatea sa revina in matca bunului simt.

In aceasta ordine de idei sunt de principiul ca evaziunea si frauda economica sa fie dur combatuta. Absolut toate averile facute dupa 89 trebuiesc verificate prin filtrul legalitatii, iar contravenientilor sa li se ofere sansa reabilitarii, returnarii catre stat a plus valorii nejustificate a averilor, alternativa fiind propriri pe avere si inchisoarea.

Pe de alta parte actul educativ al incarcerarii nu este suta la suta eficient, daca subiectul sta linistit sa-i treaca timpul ca sa revina in libertate si apoi sa-si consume senin fructul infractiunii. Nu. Este necesar ca acest gen de orientat sa fie lovit unde-l doare mai tare. Se impune popriri majore sau confiscarea totala a averii la anumit gen de infractiuni, sau la anumite grade de periculozitate civica.

Cert este ca armonia in societate, resetare tuturor tensiunilor ce paraziteaza bunul nostru mers si plasarea noastra in modernitate si normalitate, se va face exclusiv dupa o ampla activitate de dez-criminalizare a tarii. Totul porneste de aici. Apoi ca asta se va face de la sine, desi este putin probabil, „nebunii” refuzand cu obstinatie sa se identifici drept „nebuni”, probabil ca ne va obliga pe noi, restul societatii, sa ne organizam si sa facem oficiile sa bagam toata aceasta pelagra, unde ii este locul, adica la OCNE… 

oligarhia_Romaniei

sorinplaton

PLATON

„unul dintre egali”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Dor de OCNE.. și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s