O natie romana in deriva


Cam despre asta este vorba in exprimarea faptica a sintagmei „solidaritate nationala”, niste biete vorbe fara acoperire de altfel. Suntem prea tineri ca si stat, cu lipsa multe secole de istorie ca natiune de sine statatoare, sa fi avut timp sa ne incrustam in codul genetic sentimentul de unitate, de comuniune in limba si constiinta. Asa se face azi ca romanii emigrati sunt cei mai buni americani, francezi, australieni, chinezi, etc, numai comunitati minoritare romanesti autentice in sanul unei indiferent ce majoritati, nu. 

roman_din_romania

Asa se face ca din mijlocul comunitatilor minoritare din propria tara, romanii abandoneaza rapid si lash toata spoiala de patriotism, pactizand prin abandon pana la dizolvare, cu „agresorul”. Asa se face ca principalii nostri adversari suntem chiar noi, romanii. Suntem jalnici, si asta nu atat prin „mioriticul” mizer dat spatio-temporal, cat prin evitarea vointei de schimbare in bine, pasandu-ne in schimb in mana celor mai insipizi verosi anti-romani, vezi clasa politica oligarhica romaneasca. By default vom supravietui furcilor caudine a viitorului cenusiu, exclusiv prin pronie (nemeritata) cereasca, noi fiind debili si total iresponsabili ….

destin_de_natie

http://www.ziare.com/europa/moldova/r-moldova-amenda-pentru-arborarea-steagului-romaniei-1240353

sorinplaton

PLATON

„unul dintre egali”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în O natie romana in deriva și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s