Despre caini si „caini”….


Din pacate cei mai vocali in afacerea de civilizare prin reglementarea vagabondajului canin, nu sunt oamenii rationali, cat cei interesati, cei ce exprima plastic sub forma de profit „altruismul”. Desi pe de-o parte indignarea in fata grozaviilor abrutizante (ucidere de fiinte practic neajutorate precum cainii) sunt firesti, nu putem sa punem egal intre leziunea omului si leziunea animalului. Ca o paranteza putin fortata, mari psihopati-sociopati ucigasi de oameni din istorie, isi manifestau patologic nevoia de protectie pentru cei „mai slabi”, nevoia de duiosenie si sentimente impartasite, slefuind exemplare canine (exemplu Hitler). Evident ca acest exemplu este fortat, dar este intr-un direct proportional cu retivitatea asa zisilor aparatori ai cainilor fara stapan. Apoi eu vorbesc in calitate de iubitor sincer de caini, anturajul putand confirma acest statut. De cand ma stiu am interactionat de pe pozitii de „egalitate” si reciprocitate cu amicii mei canini, dar aceste evidente ale normalitatii nu au voie sa ne intunece ratiunea. Omul este infinit mai important decat animalul, by default acesta fiind pus in varianta mitologizata, de catre God, in slujba intereselor creatiei sale, iar in varianta evolutionista, ca un factor adjuvant a vietii de zi cu zi a omului si nu ca pe un risc fatal.

dog-attack

Trebuie subliniat ca o reala problema a cainilor vagabonzi exista majoritar „la capitala”, in locul unde lenea balcanica, neseriozitatea, impredictibilitatea, impostura, politicianismul, mizeria sunt la ele acasa, si nu si in marile orase ale tarii (mai ales din centru, nord, vest), unde fenomenul este cat de cat tinut sub control. Ignoranta sau interesul pecuniar meschin a condus la aceasta situatie fara iesire. Nodul gordian nu mai pote fi desfacut ci, din criza de timp, trebuie taiat. Cu alte cuvinte vinovati de solutia finala vor fii cu totii cei ce trebuiau sa ia decizii manageriale in acest sens, impreuna cu toti cetatenii ce s-au complacut in „nu-i problema mea ci a lor”. Totul se plateste pana la final. Iar reactia de tip „ceata lu’ pitigoi, dai intrunul, tipa doi” a oengistilor lu’ peste prajit, este ca li se pune in pericol sursa de wellbeing, mai ales ca deja se stiu ca „au dat dreptul” martafoilor decidenti…

coroana_ionut

Solutia este ca toti „patrihotii” din tara sau exterior sa-si insuseasca in masa, sub forma de infiere, septelul canin, ori cel putin sa dea dovada autenticitatii iubirii lor netarmurite, contribuind transparent (subscriptie publica lunara) la un fond pentru construirea de adaposturi, angajarea de manipulatori, hrana, etc. E prea tarziu sa cauti acum orbul si sa-i scoti ochii. O vom face (sau AM FACE-O) mai incolo, dupa rezolvarea de fond a problemei (daca oameni seriosi si normali am fi indrituiti sa o facem). Nu suntem chiar toti hoti, doar ca hotii si talharii se sustin reciproc la infinit, pentru prezervarea lumii lor afazice. La urma urmei, nu cainii sunt de vina pentru tot ce merge prost in tara asta, cat „CAINII”….

PLATON

sorinplaton
„unul dintre egali”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Despre caini si "caini".... și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s