What a (very) „wonderful” world


Fortarea „default”-ului (vezi falimentului) yankeu, consider ca este o manipulare oculta de mari proportii, premeditata in cele mai mici detalii. Cel mai probabil, pentru combaterea reactiilor interne si externe post crah au fost mobilizate „daunazi” in regim de lupta unitati combatante din US. Dar sa vedem care ar putea fi rezonul unei astfel de urgii artificiale, stiind ca pana acum tiparnita de bani era setata sa alimenteze „la infinit” un motor capitalistoid global. Ce calcule complexe si-or fi facut capetele diabolice ce conduc US si lumea in sensul schimbarii fundamentale a ordinii mondiale de drept?

Consider ca principala tinta in acest amalgam este China, aceasta natiune fiind cam singura ramasa „ne-crestinata” in principiile democratiei originale americane. Si sa privim acest stat in comparatie cu US; in timp ce societatea nord-americana este una a psihopatilor drogati, a esuarii celor multi in folosul celor putini, a unei eterogenitati ce nu mai genereaza progres prin mistica mitului „visului american” (ca oricine se poate imbogati peste noapte), sinicii sunt un popor de oameni multi, instruiti, disciplinati, inzestrati cu sentimental datoriei pentru societatea lor, cu o organizare piramidala de tipul termitelor, cu familia ca celula a societatii, cu dorinta de a-si depasi conditia de aspirant la putere de-a lungul mileniilor.

A vicious cycle

In aceasta ordine de idei uriasul bolnav doreste sa-si prezerveze agonic valentele de preamarire globala, distrugandu-si din interior sau exterior principalii competitori. Intre timp China comunista dorind sa performeze  in diapazonul capitalist, a investit masiv toate profiturile obtinute in relatiile comerciale excedentare cu „uriasul” in bonuri valorice ale trezoreriei US, la acel moment gestul fiind vazut ca cel mai sigur si profitabil mod de a-ti plasa interstatal banii. Cu timpul, printr-un adevarat lant al slabiciunilor (santaj sentimental sa investeasca permanent intr-o sandrama financiara artificiala ce paraia din toate incheieturile), ca sa-si prezerveze investitia au fost fortati sa tot investeasca resurse in continuare, azi China fiind principalul creditor (cu zeci de mii de miliarde de dolari) a economiei americane.

Ei bine, suspicionez ca minti pucios-iad-iste vor sa determine intrarea artificiala in faliment a statului american, …. pentru a reseta economia acestui stat si cea globala, stergand cu buretele just like that toate datoriile acumulate de la terti.
Evident ca nimeni nu va sta cu mainile incrucisate sa vada cum bunul plac dezorganizeaza toata logica acestei lumi, si apreciez ca nu doar se va declansa mama si tata tuturor crizelor pe pamant de vreo data, cat se va crea un casus beli de proportii apocaliptic-biblice.
We all, are very close to the final countdown…

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bancile-centrale-isi-fac-planuri-de-urgenta-pentru-eventualitatea-intrarii-sua-in-default-187.html

PLATON

sorinplaton

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în A (very) "wonderful" world și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la What a (very) „wonderful” world

  1. Resetarea de care spui va urma cu siguranta: cea mai buna acoperire a resetarii va fii revenirea la standardul aur ca si argument al stabilitatii, stabilitate pe care si-o doresc declarativ toti tertii: socialisti, ecologisti, burghezi. Standardul aur va da peste cap iluzoriile avantaje competitive ale chinezilor. Daca s-ar fi calculat pretul aurului la paritatea din 1948 de la Bretton Woods ar fi valorat azi pana la 40000 dolari uncia nu 1200 cat se tranzactioneaza la bursa. http://www.forbes.com/sites/toddganos/2013/07/07/is-gold-really-worth-40000-per-ounce/
    Standardul aur va intari euro insemnand ca Statele Unite vor repurta o victorie atat cu Europa prin faptul ca ar lovi in comertul extern european( o moneda puternica afecteaza negativ exporturile si SUA poate reveni astfel in fruntea tarilor exportatoare) si standardul aur va bulversa China odata prin eliberarea inflatiei din captivitatea promisionilor nefondate ale politicienilor( adica uncia de aur 40000 nu 1200) si va bulversa prin intarirea celorlate monede puternice ale lumii acoperite solid in aur euro, franc elvetian, rubla, yen. Un euro va fii de 3 ori mai puternic ca un dolar pe acest scenariu. Pietele vor prefera temporar euro sau daca vremurile se inrautatesc se va plati in aur direct, ce va face China sa nu isi poate cheltui in avantajul dorit rezervele imense de dolari acumulate prin exporturile catre SUA. Daca pietele prefera euro prin solida sa acoperire in aur atunci vor accepta dolarul ca moneda secundara deci mult subevaluata. China se va simti constransa sa accepte conditii americane pentru ca numai in america dolarul va fii tranzactionat la valoarea reala si prin asta o continua livrare de marfa ieftina catre SUA. SUA bineinteles ca vor stii scenariul inainte si vor juca temporar pe euro ca sa isi regleze deficitele.
    Ce e interesant ca in timpul razboaielor toate tarile au renuntat la standard aur ca sa isi poate plati prostimea la razboi, iar aurul a ramas moneda de schimb acolo unde nu poti fraieri decat greu adica schimburi intre state, cum ar fii armament.
    Au platit fara acoperire soldatii si muncitorii in cazul in care nu a functionat retorica patriota ca mai apoi sa se treaca inapoi la standard aur si sa isi diminueze oamenii din nou agoniselile. Republica de la Weimar nu a trecut la standard aur in perioada interbelica pt ca nu mai controla aur prin plata despagubirilor de razboi acceptate in celebra marca-aur. lucru ce va duce la inflatia colosala ce va marca ascensinea lui Hitler.Populatia naiva mereu a confundat lichiditatea bancnotelor cu cea mai mare valoare.Din pacate cele mai vulnerabile grupuri ale societatii nu o sa inteleaga niciodata algoritmii economiei si vraful de bani de sub saltea va fi fluctuat discretionar de maistrii bancheri.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s