Greierele (neamt) si furnica (romanca) …


Din punctul meu poate subiectiv de vedere, statutul de proprietar al casei-locuintei se constituie pervers intr-unul din stalpii solizi ai institutiei familiei. Asa, si pentru a face o comparatie cu ne-romanii (in exemplul de fatza, germanii), care stimulat sau nu, sunt adeptii unor situatii de inchiriere a locuintelor, statutul lor de vesnica instabilitate, nesiguranta pentru ziua de maine, le afecteaza de multe ori grav asocierea heterosexuala, sub forma de familii. Cum ar veni statutul economic prevaleaza in raport cu statutul calitatii si moralitatii vietii; „traiesc ca sa munceasca in loc sa munceasca ca sa traiasca”.

La o alta scara, dar intr-un acelasi trend defect se pot incadra si moda vest-europenilor de a-si cladi locuinta proprietate la un nivel minimal (suprafete mici, finisaje deficitare, etc), pe considerentul ca sunt, cica, cumpatati. Ei bine in acest caz secund se poate aplica motto-ul „cati baini dai pe tine, atatia bani dau poate si altii .. pe tine”. Fara a pica in extrema cealalta, cea a epatarii gaunoase, romanii actioneaza dupa principiul furnicii, din fabula „greierele si furnica”; „ce-i in mana nu-i minciuna” cred ce ne este un leitmotiv calauzitor ….. http://romaningermania.ro/de-ce-stau-nemtii-cu-chirie/

PLATON

sorinplaton

„unul dintre egali”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Greierele (neamt) si furnica (romanca) ... și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s