Teoria spatiului vital ungar


Ceea ce fac maghiarii (impinsi de la spate de ungari) excede strategia revansardista post Trianon. Vorbim aici de ceva mult mai subtil si venal. Este vorba de goana dupa „spatiu vital”, una din categoria de targeturi ce a animat crearea ultimului Reich nazist. Ungaria a ajuns la concluzia fireasca ca o crestere economica sustinuta se face extensiv, cea intensiva, pana acum excesiv experimentata fiind limitata de multe variabile, ori abundenta resurselor naturale pot fii motorul care ar da un nou sens competitiei sale globale. Asa ca au identificat solutia iredentismului, revansardismului si nationalismului medieval, ca mediator a acestor deziderate strategice indreptatite (din perspectiva lor), iar veriga slaba, locul cel mai haotic, slab civic-cizat si atacabil a fost identificat in persoana Romaniei.

iredentism

Acum trecând peste strategiile de haitic de hiene ce epuizeaza animalul vizat inaintea sfasaierii, aceasta interminabila politica a pasilor marunti incepe sa-si arate roadele: pionii nu mai fac pasi inapoi, devin tot mai obraznici si tupeisti. Iar daca establishmentul romanesc nu va face rapid si martial o schimbare de paradigma pe relatia cu acest stat agresor, va fii ciopartit teritorial sub masca unor „autonomii accentuate”, facute chipurile in ideea protejarii minoritarilor discriminati (pozitiv).

Din pacate cu acest gen de oameni nu se poate discuta decat de pe pozitii de forta, cu pistolul pe masa, iar cine nu intelege acest lucru este un ratat de proportii epice… http://adevarul.ro/locale/targu-mures/secui-petarde-1_531e09430d133766a8c8390a/index.html

PLATON

sorinplaton

„unul dintre egali”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Teoria spatiului vital ungar și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Teoria spatiului vital ungar

  1. Pingback: Teoria spatiului vital ungar | PLATON

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s