Cer demisia din functia de romani !


Propun sa ne dam cu totii demisia. Suntem numai forma si mai deloc fond. Institutii vitale ale statului, daca cronic pe aceleasi teme dau rateuri, semnifica ca statul este dezorganizat sau doar unul exclusiv formal. Acest nou accident tragic, in care gratuit mor oameni nevinovati ne pune automat in fatza oglinzii, unde vedem o mare de neputinta si dezinteres. Efectiv ne descalificam din conditia de oameni, si numai din cea de „ginta” (ca oricum suntem rudimentari), daca nu invatam din greseli.

accident-elicopter-smurd

O discutie de daunazi cu un lead auditor dintr-o societate de anvergura unui Lloyd, unui Price Waters, etc., imi spunea ca e doar o chestiune de zile-luni pana ce accidente tragice de genul celui cu avionul prabusit din Apuseni se vor repeta. Imi spunea ca in tot ce inseamna sistem de siguranta nationala, totul se desfasoara dupa ureche, fara evaluari-auditari serioase, fara conceperea de proceduri valide si apoi fara de tinerea de aceste proceduri. Totul se face exclusiv formal, cu ochii pe ora de plecare acasa, pe vacanta, pe mish-mash-urile personale, si mai deloc pe esenta si responsabilitatea functiilor de „forta”. Imi spunea omul asta, S.R. pe initiale, ca nici macar nu se doreste de catre esaloane, sa se afle situatia exacta a tuturor sistemelor, departamentelor, targeturilor, evaluarii eficientelor-deficientelor, si asta tocmai pentru perpetuarea unui tipic neaos „dolce far niente”, dar totusi platit pe bani grei de la buget.

Oamenii din accidentul SMURD de ieri nu au murit din impactul prabusirii, ci au murit din neglinjenta si neprofesionalismul criminal al autoritatilor responsabile cu situatiile de urgenta. Cateva sute de oameni aflate pe scari ierahice diferite pot fi acuzate de crima, iar noi, restul romanilor, ce prin indiferenta acceptam acest dezmat al mediocritatii, am devenit demni sa ne dam colectiv demisia din postura de romani si oameni. Din cauza noastra colectiva au murit cu zile oameni nevinovati asteptati acasa de copii, rude, prieteni. Sa ne fie rusine la toti nemernicii care avem o cea mai mica legatura directa sau indirecta (prin dezinteresare, noi avand propriile tainuri si vieti de rumegat, si neavand deci timp de prostii si „politica”), ca pe zi ce trece devenim o natie tot mai penala…

http://www.ziare.com/stiri/morti/elicopter-smurd-prabusit-in-lac-cad-primele-capetele-1338905

http://adevarul.ro/locale/constanta/exclusiv-gheorghita-barcagiul-ajuns-epava-autoritatilor-am-tras-coada-elicopterului-gasit-doctorita-apa-pompierii-nu-aveau-nimic-ei-1_54907885448e03c0fdce6711/index.html

„primus inter pares”

sorinplaton

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Cer demisia din functia de romani ! și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s