Balada (meschina a) evazionistului roman…


FMI a venit din nou sa ne scoata la tabla, eventual sa ne arda vreo doua cu liniarul peste degete… Problema este insa este una morala, sau ma rog, una de imoralitate.

Cu riscul sa ma repet, am sa va readuc aminte cum am ajuns din nou, dupa etapa justificata a epocii cresterii industriale a epocii Ceausescu, sa ne supraindatoram international nejustificat, pentru actuala etapa de dezindustrializare accelerata a Romaniei.

devalizarea Romaniei

Treaba cu justificarea difera in acceptabilitate in functie de partea din care privesti problema: din partea „elitelor” devalizatoare, sau din partea „noastra”, a devalizatilor. Evident ca elitele noastre de carton creponat au justificat ca imperios necesara nevoia de accesare linii de credit extern „fara numar”, dupa ce tot „ele” au produs conditiile propice unui jaf national de proportii epice, administrand neloial averea intregului popor, „asanand” bancile prin credite preferentiale nerambursate si multe altele.

Ei bine, toate aceste furtisaguri nu au putut fi plasate in neant, lipsa cumulandu-se cronic si deturnand de la functionarea normala, intreaga societate. Si uite asa, pas  cu pas, elita noastra (oligarhia politico-economica de sorginte comunistoida) a fost nevoita de arbitrii externi, ca dupa ce a furat, tot „ea” sa strige in gura mare „hotii !”…

Forurile globale responsabile cu finantele publice au constatat contabil lipsa si printr-o analiza la rece au pus-o in contul activitatii de credit … privat, pentru ca acum, iaca, prin toate hocus-pocus-urile anilor 90, intreaga avere a poporului atat de greu adunata, a fost trecuta in contul privat al elitei… Iar asa, elita, metamorfozata in mari privati pe micile ecrane,  dupa ce si-a sabotat activele publice aflate in locatie de gestiune, a contractat credite externe ce sa inlocuiasca capitalul circulant necesar (evazionat).

devalizarea-Romaniei

FMI si Banca Mondiala s-au conformat „cererii disperate” de „pacificare economica” a „zurbagiei” Romanii… deschizand linii de credit de zeci si zeci de miliarde de dolari/euro, dar punand serviciul datoriei in contul serviciului national. Cum ar veni imbuibatii au consumat, iar fraierii (cetatenii contribuabili) au ramas sa plateasca.

In concluzie, daca vreti sa cautati lipsa de nivel de trai, lipsa de infrastructura, lipsa de sanatate sau dotare militara, lipsa de speranta daca vreti, ei bine toate astea si multe altele le puteti gasi localizate in wellness-ul clasei politice si floro-faunei economice simbionte. Puteti fi siguri ca ati contribuit cu o roata la Rols-Royce-ul lui cutare, cu o za de ceas la Breguet-ul lui cutare, cu un stalp din coloanele palatului lui cutare, cu elicea yahtului lui cutare, cu bursa de studii pe doua zile la Yale a bastarzilor lui cutare, etc…. De aceea toti cei integri, constienti, patrioti, trebuie sa facem tot ce-I omeneste posibil ca devalizatorii Romaniei sa fie condamnati individual la zeci de ani de ocne, iar toate averile lor sa fie confiscate si facute venit la bugetul de stat.

Am zis !

PLATON

sorinplaton

„primus inter pares”

Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Balada (meschina a) evazionistului roman... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s