M-am facut ca proasta vanator si nu prim-ministru…


Da, e un defect sa iti asumi si sa-ti declari public filiatii pentru astfel de hobby-uri „decadente”. Si aici trec cu vederea discutii cu colegi vanatori, cu veleitati filosofic-istorice, ce spuneau ca „in vechime” vanatoarea era un drept celest si exclusiv, rezervat clasei nobiliare (cel putin a celei maghiare), si ca dupa instaurarea comunismului, a urmat „inexorabil” si democratizarea viciilor hulitilor nobili ori burghezi, adica cica si a „artei de a ucide etic”.

Ca sa nu divaghez inutil, intr-o tara ancorata in venalitati si nevoi primitive, poate interesat tinute la aceste stadii de catre stapanii undercover de sclavi, eu stiu ca am parte alaturi de cei din „tagma”, de o legislatie ultra restrictiva (poate din cauza spaimei hotilor de a nu fi furati … de pe pozitiile lor elitoide). Efectiv esti controlat si teleghidat (prin textul legii) pana la punctul si virgula din fund. Cate cartuse ai cumparat? De unde? Unde le-ai folosit? Poti demonstra ca le-ai folosit in cadrul legal, adica exclusiv in vanatori organizate si fisate? Nu ? Dracu-i a tau !..

fostele.paduri

Vin gealatii statului prin surprindere, sa te caute cum depozitezi armele sub cifru sau cheie, apoi sa-ti numere cartusele si ouale, sa vada daca-ti armamanetul demontat plus lacatuit, cu piese sub cheie in spatii diferite, din acelasi fiset, etc, etc, etc, etc…

Si acum, sa traduc sangele nevinovat ce degraba il varsa acesti „monstri cu fata umana”… Pai ia sa vedem ca platim niste taxe anuale exorbitante, prin care sunt platite apoi arenzile si intretinerea arealelor de vanatoare. Apoi platim aproape saptamanal pentru cumpararea de hrana cultivata, ce sa suplineasca deficitele de factori alimentari din natura. Platim, platim, platim, & platim.

under-russian-siege

Si totusi cand si cum vanam efectiv ? Pai nenicilor, extrem de rar. Trec luni sau ani pana ai ocazia sa iti vina in catare vanatul cautat si asta pentru ca noi jucam fair-play jocul, lasand toate sansele animalelor. Si si atunci nu de putine ori, ratam, si asta deoarece legea ne interzice sa exersam tragerea la tinta in teren, rezervand-o numai pentru poligoane specializate. Care poligoane nu sunt sau sa sunt la sute de kilometri de locatia ta,.. poate.

Deci totusi… cand, cum si ce mai vanam ? Ei bine, excluzand faptul ca „vanam” saptamanal pet-uri, deseuri si alta gozerii lasate in urma lor de strasnicii rumani verzi, „iubitori de natura” (care nu uita sa ne critice in feed-back si sa ne infiereze proletcultist, cu etichete de criminali, roi de cate ori si unde au ocazia), apoi braconierii de animale si copaci,  culegatori, de unde nu au cultivat sau investit nimic, accidental… deci retineti, accidental, vanam in colectiv cate ceva ce sa se traduca pe mesele familiilor noastre ca ceva safe si-n afara strategiei de reducere a populatiei planetare prin cancere date de e-urile alimentare. Da. Unul din motivele unora dintre noi, de ne face vanatori, nu este iubirea de a ucide, care poate ne scarbeste profund (gestul) la nivel personal,  cat necesitatea de a pune pe mesele copiilor nostri  hrana autentica si curata.

SorinPLATON

Apoi mai sunt niste „afazici” ca si mine, ce interactionez profund cu natura, spiritul meu ascuns, boem-artist, importalizandu-i fotografic, multiplele fatete de bucurie, binete si frumusete, dupa cum pot confirma si amicii mei consumatori de arta, de pe facebook.

Cam atat pentru moment. Nu stiu vanatori ce fac abuzuri si oricum nu-i agream. In rest… numai de bine va doresc celor cu sentimente si convingeri echitabile vis-a vis de acest sport-arta-hobby ! Si as dori sincer, ca ne-vanatorii sa faca cu totii, cel putin „raul” care-l fac vanatorii, naturii ce ne suporta la „colectiv”…

PLATON

sorinplaton

„primus inter pares”

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în vanator si nu prim-ministru... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s