La noi si atentatele teroriste sunt sub-mediocre…


Din decenta, eventual din jena ce o pot starni amicilor mei maghiari de buna factura, initial am vrut sa nu intervin pe subiectul actului de „proto-terorism” autohton, in curs de probare de catre forurile indrituite.
Trecand peste stupefactia transparentizarii in ochii tertilor, a gradului de ura a unora dintre concetateni, la adresa noastra (a etnicilor romani), ce le determina abandonarea solutiei cu aparenta democratica, de invaluire si castig societar, exclusiv pe calea „politicii pasilor marunti” (abordata ca strategie unitara de elitele ungaro-maghiare, dupa esecul anschluss-ului prevazut sa se desfasoare in anul 1990), remarcam trecerea la o noua etapa revizionist-xenofoba, anti-romaneasca,.. cea hard…
Dar interventia mea se doreste centrata pe semnalul ce incearca sa ni-l transmita SRI printre randuri, dupa ce pana acum, ani la rand acest serviciu s-a chinuit sa atenueze si sa ne reconcilieze interetnic, prin mesajele si semiotica profesionala politic corecta.
Consider asadar ca s-a incercat acum de catre servicii, centrarea atentiei in aceasta noua directie, posibil pentru cresterea gradului de vigilenta publica, in vederea apropierii unor serii de problematici de o gravitate mult mai serioasa si imperativa, pentru a mai se permite trecerea „uzuala” prin sita „asesonarii” si „medierii” tipice. Posibil ca s-a luat act de iminenta unui act deosebit de grav si serios pr cale de a veni din acesta parte, diferit de acel naiv act de „terorism de antrenament” (cum il denumeau chiar teroristii de opereta) si s-o fi luat decizia necesitatii alarmarii iminente de tip „just in case”.
Si ca sa destindem putin atmosfera, am sa va readuc aminte un banc ce se pliaza ca o manusa pe situatie:
 
„Imediat dupa evenimentel „nine-eleven” cu turnurile gemene doborate terorist in USA,.. intra in scena un nea Gheorghe, fiind chemat de la tara de oaresce oraseni, sa le coseasca iarba de pe langa blocul turn.
Si harsht, harsht, harsht, harsht… cosind iarba, numai ca ce aude badea Gheorghe un bazait insistent, ce tot crestea in intensitate.
Si harsht..bzzz, si harsht …bzzzz, si harsht… Bzzz, BZZZZ…
La un moment dat, cand sunetul devine din interesant, direct deranjant, nea Gheorghe scruteaza cerul sa vada ce si de unde se aude… Si iaca vede, apropiindu-se vertiginos si haotic catre bloc, un motodeltaplan.. Iar asta vine, vine, vine, VINEE si ZBANGG,.. Se loveste de bloc, si pica exact langa Gheorghe al nost’… Iar Gheorghe al nost’, scarpinandu-se in cap prin palarie, zice..:
Ptiuu… Maaa baieti .. -Tara de cacat.., -Atentate de cacat.. !!!”
atentat de cacat 1
atentat de cacat
PLATON
laughing-crying
„primus inter pares”
Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în La noi si atentatele sunt sub-mediocre... și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s