Cantidatu’ sunt io, baaa ..


INTRO: Din ratiuni expuse in multii ani de blogging, incepand cu acest an m-am decis sa-mi asum implicarea activa in politica, nefiind niciodata multumit de rezultatul chibitarii de pe margine…. Doar ca voi incerca sa nu ma adaptez moravurilor usoare si grele de la acest nivel, cat sa ma constitui intr-un trend-setter formator de linii directoare… Si asa, am inceput prin crearea unei oferte politice personalizate, prin care sa atac pentru inceput, pe post de antrenament „in vivo”, o pozitie de consilier judetean … : https://www.academia.edu/20019441/Proiect_oferta_politica_ALDE_-_Alegeri_Locale_2016_-_Cluj …….
Incepand cu „Alegerile Locale 2016”, propun promovarea unui trend de transparenta totala a celor ce se doresc alesi in posturi de administratori de etapa ai societatii romanesti (gen primari, consilieri judeteni, consilieri locali, iar apoi parlamentari si presedinti). Propun ca acesti candidati sa fie obligati moral si legal, sa efectueze periodic teste psihologice de personalitate valide (adica produse de firme certificate), iar apoi, ca o conditie eliminatorie pentru pre-calificarile electorale, sa le faca public rezultatul.
Daca in acest moment factorul (reactiv) decisiv de selectie a clasei politice este personificat de catre institutiile de forta ale statului (gen DNA, SRI, Parchet, etc.), pe calea propunerii de mai sus, vom reusi (proactiv) sa producem un filtru aditional, ce sa cenzureze instalarea parvenitismului, a escrocherie, marsaviei, trogloditismului, a psiho-sociopatiei, pe post de leadership elitist. Circul menajeriei politic-oligarhice de dupa 1990 a ajuns la final.
Prezentandu-ne „dezbracati” in fata oamenilor, cu bunele si cu relele fiecaruia in deplinatatea lor, neacoperiti cu aparentele meschine, prin care incercam ca norma sociala, sa parem altceva decat suntem in realitate, pasam pe aceasta cale decizia alegerii si a identificarii solutiei de resursa umana conducatoare, in seama celor condusi. Cu atat mai mult in aceasta situatie inedita, conducatorii vor fi alesi dupa chipul si asemanarea maselor votante, aceste mase nemaiputand pasa responsabilitatea pro sau contra, la „sfarsit”, „alora ce ne conduc”. In cel mai rau caz va fi o culpa colectiva, dar In cel mai fericit caz, va fi trairea satisfactiei depline a unei solutii societare de tip win-win.
PLATON
cantidatul sunt io
„primus inter pares”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în baaa .. și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cantidatu’ sunt io, baaa ..

 1. totedati zice:

  Dacă păstrăm proporțiile rămînem la coada vacii ca și pînă acum. Important e să sărim pîrleazul și să le-o luăm înainte lupilor care fug după noi! Pentru că alergarea dușmanilor pînă cad lați e nu doar rușinoasă și sănătoasă ci și victorioasă!

  Apreciază

 2. Dacă zici că reziști nu mai sta pe gînduri, aruncă-te în arenă! Sunteți puțini, orice om în plus sau în minus contează! Jigodiilor trebuie să le dai peste bot zi de zi și ceas de ceas, să te lipești de ei ca timbrul de scrisoare și la fiecare porcărie pe care o fac să fii acolo, arătînd-ui cu degetul ca ioan botezătorul care era cu nasul înfipt în curul lui irod de nu putea ăla să tragă nici o beșină fără să știe, din nou și din nou, că a tras-o degeaba.

  Peștele se împute de la cap și se curăță de la coadă! Chiar dacă aparențele înșeală nu ești singur și mai sunt și alții, rătăciți prin toate partidele și la toate nivelele puterii, înotînd prin muntele de mizerie umană din politica romînească. Singuri și izolați nu se prea văd rezultate, împreună, adunați pentru îndeplinirea unui scop comun, veți învinge. Inclusiv vizavi de politica mare și ținte disproporționate ca cele propuse de mine. Iar partidul despre care vorbesc eu ca să curețe politica romînească trebuie să fie răspîndit prin toate partidele din romînia, că e absurd a ne gîndi la o alternativă democratică de genul partidului celor care își iubesc țara luptînd pentru voturi contra partidului celor care nu își iubesc țara. Între adevăr și minciună nu există luptă egală, n-avem echivalențe matematice, mulțimi care să le cuprindă pe amîndouă. Așa că dacă unul e partid celălalt e musai să fie altceva!

  Apreciază

 3. totedati zice:

  Vax albina, auzi la catindat’ profil psihologic! Păi ce facem noi alegătorii dacă firma care a făcut profilu’ se dovedește incompetentă!? Te-am ales, ne-ai pupat pe portofel! Cum te mai dăm jos? Peste 4 ani? A, știam deja soluția, nu-mi convine, e prea costisitoare!

  Eu vreau să votez din nou, adică mai precis să îmi retrag votul dat, imediat ce io catindatul s-a sucit, și-a descoperit dubla personalitate, alter-egoul pierdut și neprofilat corespunzător de firma incompetentă!

  Deci cum facem stimabile catindat? Respect dorința de a intra în arenă, îmi ridic pălăria, da, asta e începutul rezolvării problemelor, primul pas, dar restul pașilor sunt alții nu profile psihologice!

  Apreciază

  • SorinPLATON zice:

   Care sunt „restul” pasilor ?

   Apreciază

   • Următorul pas, după ce ai fost ales, e să te lupți pentru upgradarea votului prin corespondență, deja obosit și demodat deși e deabia adoptat și încă neexersat, de la forma clasică de vot prin scrisorele la unul mai modern, electronic, care să garanteze validitatea votului prin mijloace la fel de moderne de genul semnăturilor electronice calificate. Astfel descoperi repede care îți sunt prietenii și care inamicii, căutînd aliați pentru proiecte comune. După obligatoriile lupte seculare o să ajungem și acolo moment în care e timpul pentru următorul pas. Și între timp catindatul care s-a trezit cu chef de înotat împotriva curentului, a oceanului de mitocănie și prostie, să aibe grijă mare să nu își piardă busola, uitînd pentru ce a intrat în arena cu hiene și porci mistreți rinocerizați. Asta e una din probleme, faptul că intrarea pe scenă e o chestie mai ușoară cînd o privești de pe cîmpul de bătălie plin de cadavre politice care deși par vii put ca niște morți intrați de mult în descompunere fizică și morală. Îți pierzi repede cheful de a continua rezistența prin prezență.

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

     Sa pastram proportiile. Cred ca pestele de la cap se impute si cam la acel nivel (de putrefactie) se stabilesc regulile jocului, inclusiv electoral. Orice consiliu judetean se ocupa mai mult cu strategiile de dezvoltare locale si regionale, cu „can-can-ul” ocupandu-se restul menajeriei politice.

     In ceea ce ma priveste, cei ce ma cunosc mai demult, inclusiv fizic, stiu ca nu glumesc. Albul e alb si negrul negru. Pentru mine nu exista gri. Ba as putea spune ca unii sunt patrunsi de oaresce frisoane numai la gandul ca as putea ajunge sa-i verific. Iar daca ipotetic m-as achita bine de acest target, m-ar mobiliza sa ma gandesc sa abordez si marea politica, adica marea cu rechini… Vai mama lor ar fi…

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s