Catre islamizare, ca forma de protest


De ce tinerii occidentali se inroleaza in masa in islam, intr-o religie interpretata ca propavaduind exclusivism, razbunare, dictatura ?
Eu cred ca e forma lor, a tinerilor  exclusi, de a transcende societatea betonata a consumului, cu reguli prin care unii, putinii, sunt indreptatiti pentru totdeauna sa traiasca regeste si concret in contul primilor, a tinerilor, a celor multi, carora le ramane la dispozitie doar obligatiile si perspectiva data de marketingul gaunos (inselaciunea prin crearea de pseudo-sperante) al elitelor.
Oligarhia a ocupat tot spatiul de profit corporatist al liberei initiative, a ocupat toate nivelurile de comanda si control administrativ, blocand apoi prin legi represive ori super-impozitari, capacitate altora (a tinerilor in acest caz) de a-si gasi sau fabrica locul lor de succes in viata. Ori tinerii, ramanandu-le la dispozitie doar calitatea de vesnici sclavi, meniti sa alimenteze nivelul de trai al „elitelor”, nu au cum sa nu se rascoale. Iar pentru ei islamul este vazut ca o eliberare, ca o penalizare a celor ce si-au batut joc de ei, de familiile lor, de potentialul lor societar si biologic. Tinerii nemultumiti devin bombe cu ceas, care daca nu au islamism, au neonazism, sau eventual inventeaza un indiferent ce anarhism.
sand.in.wind
Pe de alta parte, extremismul tinerilor este o rezultanta suplimentara a crizei globale de suprapopulare, a crizei resurselor si a nivelului de trai vandut de societate mai ales prin mass media, drept barem optim. In logica scaderii presiunii populationale, tinerii au la dispozitie si varianta de feed-back a evitarii inmultirii (nu se mai construiesc familii) dar le ramane nereparata onoarea de individ. Asadar islamizarea (radicalizarea si fanatizarea) este una din caile lor de feed-back, vazuta ca ofensiva a disperarii.
Ipotetica sub-populare consecutiva scaderii inmultirii va reseta in timp tot sistemul, punandu-l apoi din nou pe crestere, pe optimism. De aceea este imperios necesar sa luam in considerare analiza cu logica si mai putin pe cea cu sufletul.
PLATON
gandim schimbarea
„primus inter pares”
Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în ca forma de protest și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s