Performerii luptei de clasa in RPR – Atunci si Acum


Situatia exceptionala de represiune intre clase sociale disticte, produsa in preajma anilor ’50, merita o analiza sociologica aprofundata. Obligatoriu trebuiesc demantelate profiluri de agresori, profiluri de victime, conditii favorizante, contexte, perspective, repercusiuni, etc.
La o privire superficiala mi-as permite sa sugestionez ca intotdeauna omul frustrat, fara acces la beneficii, pe care totusi le pozeaza mereu la altii, omul lipsit de cultura, omul sarac, blazat si frecvent lenes, omul obtuz, mult prea traditionalist, omul neformat temeinic profesional, redus-calificat, omul fara viziune, creatie si traire social-civica, omul provenit din familii dezorganizate, violente, perpetuatoare per generatii a acelorasi frustari, etc. au fost si raman candidatii perfecti la functiile de dictatori si calai.
trecut-viitor
De regula calaii penitenciarelor din anii 50, dar si cei ai societatii „libere” din Republica Populara Romania, proveneau din unice criterii de selectie gen „originea sanatoasa” (vedeti ce am scris mai sus, plus lipsa unei ascendente de oameni realizati material) si „fidelitatea demonstrata vis a vis de valorile comunismului international, recte rusesc”. Ori acest gen de resurse umane nu le gaseia la oras ci mai degraba la sat. Putem spune astfel ca prima lupta de clasa s-a dat intre rural si urban, apoi doar fiind intromisionate in piesa, clanurile proletariatului, agricol satesc si industrial orasanesc.
Ca si prognostic afirm ca este imperios necesar sa dezopacifiem AZI generatiile frustrate din rural, si mai nou si din urban (tineretul exclus, ratat, frustrat, anarhizat), pentru a evita ca un eventual nou ocupant extern dintr-un posibil viitor sumbru pentru Romania, sa nu gaseasca usor cozi de topor adaptate fidel nevoii acestuia de a ne re-extermina ca popor.
PLATON
 SorinPLATON
„primus inter pares”
Anunțuri

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Performerii luptei de clasa in R.P.R. - Atunci si Acum și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s