Ori cu rata (furtisagu’), ori cu varza (democratia) …


… desi noi suntem specialisti in mediocritate, in rata pe varza calita mai exact…

Sa nu amestecam lucrurile. Pe deoparte abuzul de manipulare electorat din campaniile electorale trebuie sa inceteze. Mita electorala, afluirea organizata spre sectii de vot, presiunile de concurenta neloiala a call-center-urilor, etc., sunt menite a maximiza sansele unui competitor politic in dauna altui competitor si nu cauza fenomenului democratic.

Pe de alta parte ca democratia sa existe, aceasta trebuie sa se manifeste plenar. Iar una din libertatile fundamentale ce definesc acest sistem politic este votul. A vota sau a fi votat este deci esential sanitatii cetatii. Nu putem delega acest instrument in contul altora, dupa cum nu putem delega capacitatea de a respira, manca, trai.

rata-pe-varza

Problema este ca unii mai abili de genul lui Dragnea speculeaza lacrimogen situatia, formal facand apologia unui drept fundamental, dar care pe fond sa ascunda totusi o mare frauda. Ori jumatatile de masura duc la mediocritate si confuzie. Fie suntem cu legea, fie impotriva acesteia. Ori suntem cu democratia, ori impotriva acesteia. Alegerea (si antena) va apartine !..

http://www.mediafax.ro/politic/pronuntarea-in-dosarul-referendumului-pe-data-de-22-aprilie-liviu-dragnea-a-cerut-sa-fie-achitat-video-15221974

„primus inter pares”

Dancing+putin

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în ori cu varza (democratia) ... și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s