Menirea de parazit al romanului


Romanul, de regula avand foamea si parvenirea inscrisa in codul genetic, cand da de bani multi isi uita menirea (daca o fi avand vreuna..) de perpetuator al valorilor natiei. Ce-i pasa „lui” de patriotisme, de spirit de sacrificiu in scopuri nobile, de sentimente manifeste de recunostinta fatza de poporul ce i-a favorizat fiinta micimana, de nevoia de deveni din bun in mai bun, de dorinta de a invinge si nu nu mai fi vesnic un invins….
Natia noastra de halepi, de vesnice talente ce numai nu mai confirma niciodata, nu vor avea niciodata un traiect predictibil. Cand se vad cu zece porsche-uri si vile in dotare, brusc mai performeaza doar din noroc si jocuri de sanse, nemaiavand timp de pierdut cu lucruri slabe gen munca, seriozitate si perseverenta. Asa ca, cu putine exceptii suntem niste bieti nenorociti de submediocri, cu maxime dorinte si minime putirinte… Adica cum e mai bine, cat sa treci prin viata ca un parazit intestinal,.. sau eventual o suava capusa…
capusa
„primus inter pares”
 da
PLATON
Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Menirea de parazit al romanului și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s