For Occident the real target is China, not Russia !


Adevaratul pericol pentru pacea si stabilitate mondiala este China. In timp ce Rusia joaca foarte mult la nivel cabotin, doar pentru a salva aparentele si a-si menaja orgoliile de fosti imperiali in fata propriilor cetateni, China joaca in tacere la rupere, malefic, puternic, in subidiar si pe fond. As putea asemui China cu un musuroi gigant de furnici ucigase. Foarte multi soldati fanatizati la dispozitia „reginei”; foarte multe resurse logistice, construite in decade de acumulari in progresie geometrica; foarte multe frustrari si emotii fundamentate pe superioritatea zen a dragonului (simbolul ideatic al Chinei), in raport cu oricine altcineva.
China s-a folosit si se foloseste de toata lumea pe post de unelte in a-si atinge scopurile de preamarire. Au „domesticit” economia (centrul vital al) Americii de Nord, inundand-o cu valuri de resurse financiare ce sa balanseze deficite sau credite tip sub-prime. Apoi au amagit Rusia sa intre intr-o asociere strategica globala, finantandu-i complexul militaro-industrial, cat sa puna mana pe licentele lor high-tech. Acum incearca sa penetreze si Europa pe usa din spate, folosidu-se de infantilitatea si indisciplina unor state din estul european, tot in directia acapararii si dezorganizarii pietelor de productie si desfacere. In paralel, nemaivand rabdarea strategiei „pas cu pas” si a „picaturii chinezesti”, deja comit greseli strategice, afisandu-si grosier adevaratele tinte de preamarire in regiunea Asiei de Sud Est…
china-the-dragon
Nevoia de spatiu vital, pentru a-si hrani miliardul de termite sinice, ii va impinge in curand la acte de agresivitate iesite din comun. Iar in aceasta perspectiva lumea civilizata trebuie sa se puna ACUM la masa verde, sa se inteleaga si sa se organizeze. Solutia este o alianta globala NATO – Rusia, ca un preambul a unei viitoare corporatii planetare deschisa explorarii si cuceririi de locatii din … cosmos (dar acest subiect, poate cu alta ocazie, daca consider ca audienta este pregatita pentru asa ceva..).
China nu are valente occidentale, Rusia in schimb, da. China de fapt uraste hormonal dominatia occidentala si-i doreste distrugerea, in timp ce Rusia nu doreste distrugerea occidentului, cat subjugarea acestuia intr-o forma sau alta. Asadar in masura in care se va gasi o solutie negociata de acomodare simultana a doua sabii intr-o teaca (Occident & Rusia), se va gasi si solutia dominatiei globale de iure si facto, pe vecie as putea spune…
Post Scriptum: Vedeti ca toate programele software de actualitate gen Corel, Adobe, Windows, Cad, etc., extraordinar de scumpe la producatori, dar puse cu atata generozitate la mod gratuit (crack-uit) pe site-uri de torente, de catre chinezi, au ca unic scop infiltrarea masiva a tuturor casele europenilor, pentru a putea sa fim studiati si spionati la microscop pe indelete, implicit pentru a ne putea gasi punctele slabe ale resursei umane si ale societatii. Cu alte cuvinte dusmanii sunt adand infitrati in mijlocul nostru si asteapta doar pasul nostru gresit, pentru a ne ataca mortal.
PLATON
s-platon
„primus inter pares”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Occident real target is China ! Not Russia ! și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la For Occident the real target is China, not Russia !

  1. Pentru occident, nu pentru noi! Fiecare să își vadă de oile sale, m-am săturat să fim slugile occidentului chiar și în felul cum ne gîndim viitorul! Să își caute alte slugi să-i lingă și apere fundul roz-bombon dragul nostru occident, dacă oferta chineză e mai bună ca al lor mai bine prieteni cu ei nu cu cei care ne-au vîndut și trădat de atîtea ori pînă acum!

    Din păcate oferta politică în această direcție e citez din clasici „viitor cu cap de mort” nimeni nu îndrăznește să gîndească în afara cercului de interese îngust al occidentului

    Apreciază

  2. Prostii. Deocamdată istoria a dovedit contrariul a ce spui aici, occidentul pe care îl aperi a agresat china pînă cînd era pe punctul să se destrame ca stat național în timpul revoluțiilor secolului XIX. Inclusiv comunismul e tot un cadou al occidentului, o încercare a acestuia de a supune și controla China. N-a funcționat. Da, se consideră superiori restului lumii și tot blestemata de istorie le dă dreptate. Cînd ai reușit ce au reușit chinezii în competiția cu SUA fără a apela la un război mondial înseamnă că ești mai bun ca ei, punct! Între occidentul decadent, pus pe desființarea statului național și o Chină în expansiune pe care n-o interesează felul cum restul lumii alege să își organizeze bucătăria internă cît timp are relații comerciale cu ei aleg întotdeauna China.

    Alternativa războiului total e ce își doresc de mult timp occidentalii, cu SUA moț pe grămada de căcat urît mirositor, iar faptul că altceva nu știu să scoată în față ca soluție la problema chineză nu ne arată decît superioritatea Chinei nu a occidentului.

    Nevoia de spațiu vital e deja asigurată de imensitatea teritoriului, o realitate în jurul căreia s-a structurat toată politica pretins expansionistă a Chinei nu de ieri sau de azi ci dintotdeauna. China a reușit încă din evul mediu să se integreze și să se extindă din punct de vedere teritorial pînă la nivelul la care se chinuie azi să îl facă țările din europa prin proiectul Uniunii Europene, pentru că statul național chinez contemporan trebuie văzut mai mult ca un fel de uniune asiatică sinologică decît un stat național unitar cum e statul romîn.

    Iar faptul că au reușit să o facă cu cîteva sute de ani înainte de europeni fără a apela la două războaie mondiale superioritatea cui o arată, a occidentului sau a Chinei?

    China nu urăște occidentul ci îl disprețuiește profund exact pentru astfel de motive, incapacitatea acestuia de a-și asigura spațiul vital decît prin războaie de cucerire, războaie fratricide interne nesfîrșite și colonialism. Nici măcar extinderea uniunii europene după ’89, aparent pașnică, nu e lipsită de mica ei pată rușinoasă pentru cei care cunosc istoria pentru că războiul iugoslav și încurajarea destrămării iugoslaviei a avut ca rațiune de stat inclusiv mai ușoara ei integrare, pe bucăți, în UE. Ce ar trebui să respecte China din ce îi arată istoria vizavi de occident!? În afară de progresul tehnic aproape nimic. Acum are și acest progres tehnic dat moca de occident din pură lăcomie, deci care ar mai fi rațiunea unui război declanșat de China!? Absolut nici unul în schimb occidentul pe care îl respecți n-a mai rămas decît cu alternativa războiului ca posibil avantaj competitiv în competiția globală cu China.

    Apreciază

    • SorinPLATON zice:

      Cunosc psihologia chineza din interior ca sa zicem asa, fara a mai dezvolta subiectul. Accentul l-am pus pe evaluarea riscului, punand in balanta potentialul ofensiv al Chinei vs cel al Rusiei. Voi continua sa afirm ca pe fond, adevaratul pericol pentru Occident este organizata China si nu superficiala Rusie. In acelasi timp accept ca baza de dezbatere ce ai scris si tu, fara insa a te eticheta ca emiti absurditati, platitudini, sau prostii…

      Apreciază

Lasă un comentariu