Lapidarea lui Daniel Constantin


Incercand sa raman obiectiv, lui Daniel Constantin consider ca i se face azi o mare nedreptate. Un profil de om dezirabil, molcom dar totusi persistent, care s-a achitat decent de obligatii profesionale ori civice. Multi au spus ca a fost cel mai eficient ministru al agriculturii, acest lucru „tragandu-i-se” cred si din formatia sa de fost manager prin APIA. Asa ca subventiile, cea mai mare problema in agricultura, erau primite la timp, marile proiecte nationale gen refacerea infrastructurii de irigatii, ori micro-proiectele antreprenoriale regionale, cunoscusera un veritabil boom de dezvoltare. Beneficiarii pot confirma. Cred ca nu exista asociatie cu profil agro ce sa nu aiba un cuvant bun de spus despre dansul.

Ca sa ajunga insa intr-o postura politica a fost nevoit sa faca pactul cu diavolul, adica cu clasa politica romaneasca. Daca initial a fost recrutat si promovat de Dan Voiculescu si cred ca de bun ce era, nu de prost sau rau, ulterior si-a dezvoltat cariera in politica exclusiv pe baza propriilor calitati. Totusi absolut nimeni nu-l poate acuza pe Daniel Constantin ca ar fi fost un profitor, un corupt, un meschin. Poate nu a fost si nu este un perfect, pentru ca perfectii sunt doar in Biblie si ceruri, dar mai mult ca sigur ca a depus eforturi de a arata ca politica nu inseamna doar banditisme si inginerii financiare. Chiar si-a vazut de drum si de respectarea obligatiilor contractuale.

Azi, acest om este pe cale sa fie reprimat dur. Si de ce oare ? De cine oare ? Cine sa fie omul si forul indreptatit sa ridice piatra pentru lapidare lui ? Cine sunt monumentele de integritate care ar avea dreptul moral sa conteste un nou mod de a face politica ? Pentru ca da, Constantin, ca si Ciolos mai tarziu, ori altii pe care nu-i amintesc, au fost si sunt un prim exemplu de tehnocratie autentica si valida, de ce anume inseamna omul potrivit la locul potrivit, de omul cu bun simt ce-si respecta cuvantul si cetatenii reprezentati, poate mai mult decat propria persoana.

Nu am nicio relatie personala cu acest om, cunoscandu-l doar conjunctural, insa pe baza experientelor mele de viata si de formare profesionala, ocupandu-ma stadial si de head hunting, am devenit in timp capabil sa vad mai mult decat aparenta ori informatia searbada de Curiculum Vitae. Si asa am ajuns sa-l cred genul de om ce-l recrutezi cand vrei sa te bazezi pe competente, pe seriozitate si predictibilitate, in tot ceea ce-i dai sa construiasca, sau sa administreze.

Ca sa rezum, este greu de inteles activitatea sinucigasa a clasei politice romanesti, care in loc sa se deschida si sa se inoiasca prin astfel de profiluri proaspete, prefera promiscuitatea mediocritatii si parsivitatii demagogiei de tip neo-fanariot. Pacat de sansa ce se pierde. Marginalizand si diabolizand oameni ca si Daniel Constantin, de fapt ne marginalizam si ne condamnam ~fara sa intelegem, ca poate suntem naivi~ propriul destin.
Iar ce am scris se refera si la cei din preajma acestui om, pentru ca toti sunt una. Asa ca tu tara, alege !! Vrei sa o continui cu minciuna calduta si falimentara, sau vrei sa-ti iei destinul, oricat de incomod, dar onorabil, in propriile maini ?!..

Nu e corect ce se intampla in tara asta, dar ce mai e corect in tara asta ? Dar ce mai inseamna cuvantul corect, azi, ca poate nu vorbim de acelasi lucru ?!…

„primus inter pares”

PLATON

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Lapidarea lui Daniel Constantin și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Lapidarea lui Daniel Constantin

  1. Gordano zice:

    Unde esti tu Tepes Doamne,ca punand mana pe ei,sa i imparti in doua cete: in smintiti si in misei ?!

    Apreciază

  2. Păi cînd diferențele de opinie vizavi de cînd trebuie organizate diverse evenimente interne de partid se transformă în circ inutil cine e de vină!?

    Nu îți convine aștepți alegerile atunci cînd ceilalți decid că trebuie făcute și dacă ai cu ce te impui acolo.

    Monumentul ăla de integritate mi se pare că stă cam prost cu nervii și nu suportă prea bine o majoritate cu o altă opinie decît a sa la fel cum monumentul de integritate Ciolos trebuie să își negocieze scaunul și osul de ros înainte de a intra în politică că la costumul lui de comisar european îi cad epoleții dacă intră într-un partid, nu contează care, ca simplu membru. E greu maică să urci într-un partid treaptă cu treaptă în sus pe ierarhie că e mulți proști de convins să te voteze și pînă urci pe scară pînă la Dumnezeu te mănîncă sfinții.

    Apreciază

  3. Marinela zice:

    Am vazut si vad ca oamenii tineri ai politicii romanesti sint indepartati din sistem ,tineri cu perspective de a contribui la bunul mers al acestei societati nu sint lăsati ,atunci intreb cum vor sa vina tinerii plecati din tara inapoi LA CE????? Cind vezi cum se fac jocuri meschine ???? Daca nici in al 12 -lea ceas isi scapa friul din mina va fi ce va fi ,,,,,,,o dezamăgire totala ,,,,,,,,,Vor vedea unde vor fi adusi !!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu