Cacealmaua cresterilor de salarii si pensii


Toata tevatura cresterilor de salarii si pensii este de fapt o mare cacealma. O operatiune de marketing politic, de public relations daca vreti, si nimic mai mult. De la bun inceput avizatii si-au putut da seama de nerealismul si nesustenabilitatea cresterilor de progresie geometrica propuse. Ba mai mult, nu numai ca dupa ce se va trage linia, marea majoritate a oamenilor muncii nu vor ramane in mana cu cine stie ce firfirei in plus, dar posibil sa ramana si fara de ce au deja ca drept dobandit, pana in acest moment.

Pai ia sa facem un calcul; mai ieri daca euroiu’ era 4,45, la un salar standard net de 5000 de lei paralei, puteai achizitiona 1123,6 euro; dar daca azi euroiu’ a ajuns la un curs de schimb oficial de 4,57, vom mai putea cumpara doar 1094,1 euro, adica mai putin cu 29,5 euro (~130 de ron); si asta retineti, ca fara inca sa se fi produs cresterile de salarii si pensii profetite, adica indirect sa se dea drumul la tiparnita banilor fara acoperire si apoi a inflatiei logice, in lipsa unei acoperiri reale in buget.

Curat murdar adica, cum ar zice personajele „mitice” Caragialesti. Se dovedeste pana la urma ca alianta guvernanta, de conjunctura putem spune, dintre PSD si ALDE, devine tot mai mult un cuplu de comici si saltinbanci vestiti. Vorbe, vorbe si iar vorbe. Nimic concret si bun pana acum decat eventual zazanie cu lidershipul EU, eventual zavistie intre clasele sociale din Romania. A, si sa nu uit.. Totusi e de remarcat ca un „plus”, sa nu se zica ca nu au facut chiar nimic, atacul fulminant si devastator asupra justitiei si institutiilor de forta, probabil in scop de intimidare a acestora, pentru salvarea liderilor acestor partide, fiind deja legendate penalitatea acestora.

In concluzie traim vremurile lui Parlea Voda, cand ne vom bucura daca vom ajunge sa mancam macar rabdari prajite, eventual sa suspinam pentru „ce bine ar fi, daca ar fi bine”. Asa ca tineti-i in continuare in brate pe ambuscatii din genul loazelor Tariceanu & Co, s-apoi veti vedea in ce fundatura istorica veti ajunge. Nicio investitie si numai consum, adica faliment curat.

Falimeeent Mitica !…

 

„primus inter pares”

PLATON

Reclame

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Cacealmaua cresterilor de salarii si pensii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s