Romania in proiectia sferelor de influenta post WWIII


Din discutii cu terti avizati, reiese ca ni se adevereste supozitia ca Statele Unite au dezvoltat in ultimul timp o afinitate fata de Romania, una ceva mai intensa decat ar fi fost normala in logica si contextul momentului. Sa zicem ca pastrand proportiile, ne considera apropiati alurii fizice si intelectuale, a propriilor lor cetateni, dar in orice caz, un altceva decat exotismul si originalitatea la mod peiorativ, a natiunilor europene mai „vechi”. Asadar sa ne asteptam in continuare la atitutini tot mai paternaliste din partea acestora.
In alta ordine de idei, trecand peste ratiunile de business si profitabilitate, USA chiar ar dori sa ne transforme intr-o cazemata, intr-un soi de stat in stat in cadrul UE. O pozitie similara Israelului in cadrul Orientului mijlociu. Si de aceea ofertele de inarmare venite spre noi de peste ocean vor incepe sa abunde. Dar cel mai important lucru este faptul ca USA sunt constiente de dificultatile noastre de finantare, dificultati care vor fi analizate si solutionate ulterior, pe parcurs (vezi cauzele acestora, gen coruptie, subdezvoltare, etc) si de aceea ar dori sa ne doteze oricum si acum, chiar si pe cheltuiala lor. Doar ca nu o pot face pe fatza, deoarece si-ar pune in cap toata piata militara ce cumpara pe bani grei din complexul lor militaro-industrial, asa ca vor incerca unele artificii de stil.
In concluzie americanii au inteles ca daca suntem corect dotati, putem deveni mai prolifici, chiar si decat proprii lor trupeti. Ramane ca noi sa fim atat de inteligenti, pe cat ne cred americanii. Oricum ultima pozitie in afacerea Rogozin a fost un plus si receptat ca atare. Am fost barbati de barbati, desi reprezentantii razboiului hibrid rusesc (din Romania) vor incerca sa acrediteze contrariul.
Avem o singura sansa si sper sa ne jucam bine cartea. Daca lumea nu face cumva implozie, cand ne vom duce cu totii pe topogan, exact pana in Iad, ne vom numara in tabara invingatoare a unei noi sfere globale de influenta. Veti vedea !
PLATON
primus inter pares

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Romania in proiectia sferelor de influenta post WWIII și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s