Suntem o natiune zombie


https://web.facebook.com/SorinPLATON/posts/10155996490094695

Este fascinanta lupta pentru supravietuire, chiar daca imorala si ilara, a acestor sinistri ce populeaza clasa politica romaneasca. Privita din exterior, acesta saga de natiune claponata poate da nastere unor pasiuni, de o amplitudine exact cat sa te faca sa mergi pana la toaleta sa vomiti, si nimic mai mult.

Viziunile de parvenire din mijlocul ëlitei oligarhice se solidarizeaza insa cu mediocritatea si complicitatea maselor sustinatoare. Tot romanul este cel putin teoretic, si patron dar si cu un baston de general napoleonian in kiloti. Ori cu asemenea specimene „pline de certitudini” este destul de dificil sa construiesti ceva serios indiferent unde si cand…

Ca intotdeauna in istoria ei zbuciumata dar micimana, aceasta natiune a fost victima unui adevarat blestem. Am ajuns sa ne traim trecutul, prezentul si viitorul prin prisma suprarealista a fabulelor si mitologiei populare primitiv-arhaice. Milioane de mesteri Manole construim zilnic in verva, cu gandul doar la bucuria bolnava ca maine, cu siguranta vom fi pusi in situatia sa o luam de la inceput, asigurandu-ne inca o zi de venit si supravietuire fizica, in acest lant toxic al slabiciunilor. Nici vorba de perspectiva lucrului bine facut si finalizat. Nu. Doar vesnica fuga dupa coada si dupa furatul propriilor caciuli.

Acest fenomen de parazistim social dus la extrem, pune in pericol pana si esenta fondului genetic national. Aceste deviatii de fenotip (forme de manifestare deficitara in vivo a genotipurilor) ne obliga la o vesnica alergare in cerc (loop), pentru un scop lipsit de fundament si validitate. Scopul natiunii devine, din progres, in concentrarea pe alergarea prosteasca fudula si fara rost. Ba chiar si dupa moarte, adevaratul nostru rai si iad, de fapt este infinitul purgatoriu al jogging-ului, undeva dupa gardul no-man-land-ului existentei.

Revenind la realitate, incercand sa abordam sistematic si axiologic situatia, cred ca deja trebuie depasita nevoia unui tratament psiho-sociologic, pentru mixul egal culpabil al elitei si vasalilor sai, si sa abordam direct proceduri de domeniul chemoterapiei medicale antiparazitare. Ceva intre insecticide-raticide si napalm. Ca nu mai e modru, urmand altfel sa intram direct in etapa de putrezire activa, devenind primii adevarati morti vii din analele modernismului planetei ….

 

„primus inter pares”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Suntem o natiune zombie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s