Yes we can’t


America ne calculeaza gresit si incepe sa ne dezamageasca. Are pretentii in crestere exponentiala fata de noi romanii, iar in schimb ne dau sa mancam gratuit doar concepte. Democratia nu inseamna mai nimic pentru roman in sinea lui, nivelul de trai in schimb, da. Si oare ce-si imagineaza matusa Sam ? Chiar ne crede pe toti de prin partile astea, prosti de fraieri, sa ne pregatim sa murim intr-un razboi (cu Rusia) care nu ne apartine, sau din care sa ne alegem doar cu praful de pe toba, eventual cu alte concepte mobilizator-generoase?

Nu. Pentru o stabilitate geostrategica este nevoie de o stabilitate psihoemotionala la neaosi. Iar asta se obtine printr-o crestere in progresie geometrica, dar inteligenta, neinvestind in putoare si lene, a nivelul de trai. Atunci romanul se va simti parte in prosperitatea unui „vis american” aclimatizat. Va simti ca are de ce lupta pentru „rau~ram”, dar nu ca acum, cand i se baga pe gat numai povete, minciuni, marketing politic, manipulari, la gandul ca asta e reteta shortcut, de a obtine ieftin zombie-army.

Romanul este bulversat de ce-i rezerva in prezent capitalismul si clasa politica, ce se comporta ca si armate de ocupatie. Este tahui de cap si tinde sa fuga cat vede cu ochii, fiind dispus sa lase totul in urma, numai sa scape de cohortele de satani ce ne-au impresurat perfid. Ori sa ne vina pe cap, suplimentar, red-neck-wasp-i de prin preriile yankee, sa ne roage frumos sa ne sacrificam pentru dargutii de ei vietile, atata cat ne-au mai ramas si alea, adica pe interesul lor ingust, egoist si unilateral, este deja mult prea mult.

Vreau sa spun ca scutul de la Deveselu nu e scut, iar situatia nu este ireductibila, pana nu se va umbla la reglajul fin in populatii. Exact cum au procedat si procedeaza cu Israelul, in care pompeaza miliarde de dolari nerambursabili, pentru a ajuta pe evrei sa prinda radacini solide in zona, exact la fel USA trebuie sa pompeze zeci si sute de miliarde de dolari nerambursabile, pentru a crea o clona a nivelului lor de trai, exact aici. Pentru ca altfel situatia ramane volatila, si ca maine, regii cioaba si imparatii iulieni, vor declansa noi insurectii armate in n 23-24 augusturi, intorcand armele exact in tabara adversa. Si ? Poti sa-i judeci ? Ma rog, nu pe gunoaiele de pseudo-imparati si pseudo-regi, cat pe cei incolonati tamp in spatele lor .. Nu poti. Nu poti pentru ca nu ai dreptul moral sa ceri ceva cat timp tu nu dai nimic… Asa ca DA CEVA PALPABIL DIN SEVA TA MAI YANKEE TATA, DACA VREI CA ROMANUL SA-SI DEA VIATA SI SUFLETUL PENTRU TINE,.. AI AUZI ?!…

Sper ca ati inteles apropoul si sugestia, ca sa nu ziceti ca nu ati fost avertizati mei boss-ulici-putulicilor de americanoizi bastepti … Marcati odata banuu si lasati povestile cu pesti …

„primus inter pares”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Yes we can't și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s