Pe marginea prapastiei


Victoria exaltatului Erdogan in Turcia, sporeste si mai mult starea de incordare din regiune. Se stie ca acesta este exponentul unui islamism militant, ce incearca sa cucereasca prin invaluire arealele crestinismului, Restul tarilor si comunitatilor musulmane il vad drept un potential lider al tentativei de revers al cruciadelor, fiind format in etapa laica Atatturk a Turciei, deci se presupune ca fiind un fin cunoscator din interior, al „dusmanului” (democratia ca si unealta a crestinismului evoluat).
Este deci de asteptat o coalizare a principalelor entitati pan-islamice sub semiluna noului sultan Erdogan, care sa devina pas cu pas tot mai revendicativ si ultimativ la adresa Europei in particular, si a regiunii asiatice ce o ocupa, in general. Iar daca oportunist, la trendul noului real califat, se vor ralia Rusia, China si principalii chalangeri la independenta prin anarhie planetara ai lumii, tabloul devine de-a dreptul apocaliptic.
TURKEY-POLITICS-VOTE-AKP
Dintr-o data regiunea geopolitica a Marii Negre devine esentiala si cruciala pentru toate variantele de reconfigurare a noii ordini mondiale, ce se tot anunta. Iata deci si sensul fibrilatiei si fosgaielii mioritice de inarmare in care a intrat Romania in ultimul interval, pe principiul ca da-de vom ingrasa porcul in ajunul conflagratiei mondiale III…
Totusi, sa nu ne luzionam; dupa cum am mai afirmat cu alte ocazii, daca SUA si tarile NATO nu inteleg in ceasul al 12-lea sa faca din Romania o reduta si turn regional de veghe, crescandu-i pe toate caile nivelul de trai, implicit starea de spirit, daca nu-i cresc Romaniei nivelul de industrializare si modernizare, daca nu ne inarmeaza la maximum cu logistica si know-how high tech, pace buna… Drumul spre anihilarea lor va fi larg deschis, daca vom fi cuceriti inca din primele ofensive ….
Ca si concluzie, devine imperios necesara o noua lovitura de stat militara in Turcia, pentru ca de data asta este in joc insasi existenta Europei, a Occidentului, democratiei, libertatii si a crestinismului autentic daca vreti…
post scriptum – Si ce face Romania intre timp ce lumea arde ? Evident ca se piaptana… Cu Dragnea si restul menajeriei clasei politice autiste, pe post de greble …
PLATON
platon
„unul dintre egali”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pe marginea prapastiei

 1. totedati zice:

  „Iar daca oportunist”
  Cum adică dacă!? Erdogan + Putinică = love! Deja de mai mult de un an de zile și în ciuda scepticismului meu vizavi de dubiosul proaspăt episod „pupat piața independenței” după numai cîteva zile de la doborîrea avionului milirat rusesc deasupra Siriei această alianță … rezistă! Deși eu tot nu reușesc să pricep ce pace poate aduce Federația Rusă în Siria împăcînd
  capra iraniană a hegemoniei tot mai evidente din Siria cu varza islamistă a nou renăscutei turcii islamice erdoganiste. Competiția dintre Turcia și Iran pentru leaderșhipul lumii islamice nu e cu nimic mai dură, mai lipsită de scrupule și mai periculoasă decît cea dintre Arabia Saudită și Iran. Deci habar n-am ce își închipuie Federația Rusă că poate obține prin acest joc tot mai ambiguu și mai puțin lipsit de perspective din Siria.

  Nu e nici un secret că Turcia lui Erdogan e practic portavocea Frăției Musulmane și un critic feroce al regimului lui Bashar Al-Assad din Siria inclusiv represiunea opoziției care s-a blocat într-un război civil și interconfesional cu n-am mai văzut de mult lumea civilizată. Nu de azi de ieri ci de la începutul conflictului din Siria. Vorbim de o turcie care se re-islamizează, care revine la rădăcini, și are toate motivele să o facă, care se industrializează în ritm alert cu sprijinul financiar al Chinei și al unei părți din petro-monarhiile din peninsula arabă, care se înarmează fără a ține cont de prioritățile NATO ci doar de propriul interes șamd. Sunt șanse mari ca Turcia să devină un fel de Chină a Orientului Mijlociu în locul Pakistanului sau al Egiptului iar statutul de membru NATO și ridicola eternă candidatură la UE și negocierile pe capitolele de aderare nu ajută deloc la rezolvarea problemelor ci doar la temporizarea și amînarea lor!

  Marea problemă pentru noi nu e însă nici Federația Rusă, nici Turcia, nici Siria, Iranul și posibilitatea tot mai reală a cronicizării conflictului pînă în punctul în care Siria va deveni un fel de ghetou în genul fîșiei Gaza în care conflictul dintre Iran și Israel s-a cronicizat și cangrenat pînă la punctul în care nimeni n-are nici un fel de idee cînd se va termina, nici măcar Israelul!

  MAREA PROBLEMĂ E LICURICIUL! E UE! E occidentul practic paralizat în fața acestor evoluții! Incapacitatea aliaților de a pune Turcia la loc pe o traiectorie democratică! De ai spune cu sibiect și predicat că sunt limite peste care nu se poate trece chiar dacă ești membru NATO! E faptul că Turcia tot mai nedemocratică E ÎNCĂ MEMBRU NATO iar protestele la jocul tot mai independent e de la inexistent la firav! În acest ritm în conflictul intre giganți riscăm să ajungem în poziția ingrată a Greciei care umăr la umăr cu pretenul turc, parte a aceleași alianțe militare, apără democrația și drepturile omului în Cipru de zeci de ani deja!

  „devine imperios necesara o noua lovitura de stat militara in Turcia”
  Total greșit! O încercare a licuriciului de a rezolva problema în stil Iranian e drumul sigur spre pierzanie și detonarea unei bombe mult mai mari decît cea din Siria de data asta pe teritoriul europei! Soluția e cu totul alta, cea adoptată vizavi de Federația Rusă. Eject din NATO pe motivul evident că nu se respectă standardele democratice și sancțiuni economice și politice. Iar prima lovitură care ar putea aduce Turcia la o reevaluare a strategiei ar fi evident scoaterea armatei turce din Cipru! Dacă acolo nu avem puterea de a ne impune ca alianță militară nici n-are rost să visăm la scos pe ruși din Transnistria sau estul Ucrainei. După acest prim episod mai vedem ce părere au și turcii, ne permitem acum avem suficient timp!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s