Despre destinul Romaniei sub vremuri …


Traim realitatea imperiala si suprarealista a unei noi Rome, eventual a unui mai nou Imperiu Napoleonian , materializata sub forma proiectului Uniunii Europene. Dar in schimb avem capacitati logistice, industriale, armate, diplomatice, de resurse, dar si mult, foarte mult haos, nepermis de „mai multe viteze” in dezvoltarea regiunilor intracomunitare, mult cinism, aroganta si egoism??.. Avem ! Avem in mana, „noi” UE-ul, toate cartile, pentru a „subjuga” si a „exploata” restul natiunilor de pe glob, incluzand aici si super-puterile concurente. Si atunci, care sa fie nodul gordian, calcaiul lui Ahile sau veriga slaba in acest edificiu, de numai nu se mai materializeaza odata, acest deziderat de lider global?!..
 
Ei bine dragi „to’arasi si pretini”, latura nationala. Imperii sunt, au fost, sau au disparut, iar in locul lor nu a mai ramas mai nimic in afara castelelor, fabricilor (brand-name-urilor) din vremea revolutiei industriale, autostrazilor si civilizatiei umane. Sau stai asa, ca totusi a mai ramas ceva ! A ramas in picioare pe post de bolovan mic ce sa rastoarne caruta nobiliara mare, item-ul NATIUNEA. Indiferent de cursul istoriei, popoarele natiuni au rezistat mai mult sau mai putin centralizat, vicisitudinilor temporale.
 
Si care ar fi concluzia ? Sa facem bine (ce trebuie si ce ni se cere prin tratatele de asociere) dar sa ne asteptam la rau; dupa cum observam, toti in interiorul UE incearca sa traga spuza in primul rand pe turta lor, pe nivelul lor national de trai, pe puterea lor sub-unitara din cadrul UE, si daca mai ramane ceva la sfarsit, si pentru colegii de uniune. Ei bine Romania trebuie sa-si faca un plan de backup, de rezerva, spuneti-i cum vreti, dar in care sa ne asteptam (nedorit) la viitoarea epoca post-imperiala, cand din nou, ca intotdeauna, vor rezista doar natiunile cele mai solidare, patrioate, mai bine inarmate, bogate, mai bine organizate, mai increzatoare in destinul lor mesianic…
Sper ca in fatidicele acele vremuri de apoi, sa ne regasim impreuna, vii si fericiti, „sub scut” si nu „eroi, demni de toata jena, pe scut”…
PLATON
„primus inter pares”

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Despre destinul Romaniei sub vremuri ... și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s