Lumina-Adevar-Bine vs Intuneric-Minciuna-Rau


Pleiade de ganditori ale istoriei si prezentului incerca sa convinga de sensul si directia binelui, de sensul si directia adevarului. O munca titanica nu atat prin actul de analiza, cat prin natura eclatanta a unui public, ce nu este pregatit si poate nu va deveni niciodata pregatit sa-i accepte sensurile profunde. Vorbim de o natura umana iscoditoare, cu un potential urias de autodepasire, dar care intotdeauna se lasa sedusa pe acest nesfarsit drum al cunoasterii esentelor, exclusiv de latura vulgara, materiala. Comoditatea si satietatea a fost si raman arma prin care eventualul for malefic anti-umanitate, zagazuieste sansele de salvgardare a omului.

Frecvent Dumnezeu, indiferent de limba in care este enuntat, este asociat luminii si binelui, dar facandu-se o inpardonabila confuzie metafizica. Viata este o chintesenta de inlantuire a luminii cu intunericul, a binelui cu raul, a adevarului cu minciuna daca vreti. Nu se poate promova viata, drept o urmarire a luminii si binelui, pentru ca automat, negand intunericul si raul, in lipsa raportarii in oglinda, lumina nu ar mai fi interpretata drept lumina, iar binele si adevarul nu ar mai fi cotate drept valide bine si adevar.

(apasati aici pentru continuare)

Despre SorinPLATON

...a ordinary guy in such a complicated word...
Acest articol a fost publicat în Lumina-Adevar-Bine vs Intuneric-Minciuna-Rau și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s